< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: MSZP:a kormány indítsa újra az uniós források kifizetését

| Mobile | RSS

MSZP:a kormány indítsa újra az uniós források kifizetését

Az MSZP a felfüggesztett európai uniós pályázatok ismételt kiírására, illetve a már odaítélt források kifizetésére sürgeti a kormányt. Varju László szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az elmúlt fél évben egy százalékponttal sem emelkedett a brüsszeli támogatások felhasználása, emellett új pályázati felhívás sem jelent meg, sőt szerinte erre várhatóan az Új Széchenyi Terv kiírásáig nem is lehet számítani. Az ellenzéki politikus szerint azonban elengedhetetlen lenne például a magyar kis- és középvállalkozások minél gyorsabb támogatása.

Kattintson a hirdetésre!

Varju László ezért arra kérte a kormányt, hogy a jövőben is folytathassa munkáját a fejlesztési források felhasználását figyelemmel kísérő, korábban a Fidesz javaslatára életre hívott parlamenti bizottság.

A szocialista politikus sérelmezte továbbá, hogy a hétvégén országosan mintegy 300 pályázati tanácsadót bocsátottak el a kistérségi támogatást segítő rendszerből. Kiemelte: a magyar vállalkozások jelenleg összesen 2.800 milliárd forint olyan támogatásra várnak, amely a már megkötött szerződések értelmében jogosan járna számukra.

A volt gazdasági államtitkár azt tanácsolta a kabinetnek, hogy fontolják meg az automatikus pályáztatás rendszerének meghosszabbítását, így a kkv-k már négy héten belül értesülhetnének pályázataik sikerességéről.

Varju László az “előző időszak Magyarországának” tulajdonította a napokban átadásra kerülő, uniós támogatással megvalósuló beruházásokat. Megjegyezte: az előző kormányok összesen 4.200 milliárd forintos támogatást ítéltek oda a magyarországi vállalkozásoknak, a következő kabinetnek pedig legalább ugyanekkora összeg felhasználására lehet lehetősége, ha a szabályok szerint jár el.

(MTI)

Leave a Reply 1581 megnézve, 3 alkalommal mai nap |