< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Gábor Éváé a legjobb alakítás díja a moszkvai 2 in 1 filmfesztiválon

| Mobile | RSS

Gábor Éváé a legjobb alakítás díja a moszkvai 2 in 1 filmfesztiválon

2010. október 27. | hozzászólás | Kultúra

A Pál Adrienn című magyar film főszereplője, Gábor Éva nyerte el a moszkvai 2 in 1 filmfesztiválon a legjobb színészi alakításért járó díjat. A hétfő esti díjátadón Gábor Éva az elismerést Michael Rowe ausztráliai-mexikói filmrendezőtől vehette át, aki hangsúlyozta, hogy a zsűri döntése egyhangú volt. A döntnökök között volt Kira Muratova világhírű orosz filmrendezőnő is. A 2 in 1 fesztiválon, amelynek kiemelt célja a fiatal alkotók filmjeinek bemutatása, nagy sikerrel vetítették szombaton este Kocsis Ágnes rendezését, a Pál Adriennt.

Kattintson a hirdetésre!

Gábor Éva, a film főszereplője az MTI-nek vasárnap elmondta: Alekszandr Medvegyev, a fesztivál programigazgatója azzal mutatta be a filmet, hogy neki ugyan nem lehetnek kedvencei, de most mégis azt kell mondania, nagyon örül, hogy üdvözölheti a fesztiválon ezt a filmet.

Noha Kocsis Ágnes nem kísérte el filmjét Moszkvába, olyan nagy volt az érdeklődés a sajtótájékoztatón, hogy a következő film vetítése egy fél órával csúszott.

A Pál Adriennt, amely idén Cannes-ban az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) című szekcióban elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) díját, a héten Londonban és Los Angeles-ben is bemutatják. Gábor Éva úgy tudja, a magyarországi premier januárban várható.

(MTI)

Leave a Reply 3800 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: