< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Lázár: nincs más mód a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszaszerzésére

| Mobile | RSS

Lázár: nincs más mód a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszaszerzésére

Lázár János szerint az alkotmánymódosításon és az Alkotmánybíróságra vonatkozó törvény megváltoztatásán, valamint a különadóra vonatkozó jogszabály újbóli elfogadásán kívül jelenleg nincs más lehetőség a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések visszaszerzésére. A Fidesz frakcióvezetője ezt csütörtökön, Hódmezővásárhelyen jelentette ki. Csaknem hárommillió ember annak tudatában adta szavazatát az országgyűlési választásokon a Fideszre, hogy a párt, kormányra kerülése esetén vissza fogja szerezni az MSZP kormányzása idején állami és önkormányzati cégeknél “pofátlan” módon kifizetett több tíz millió forintos végkielégítéseket – mondta a politikus sajtótájékoztatóján.

Kattintson a hirdetésre!

Az ennek az érdekében tett első lépés nem állta ki az Alkotmánybíróság kontrollját, de ez nem a testület hibája, a jelenlegi alkotmányos berendezkedés mellett, nem születhetett más döntés. A Fidesznek azonban meg kell tartania az emberek felé tett ígéretét – indokolta a honatya, hogy egyéni képviselői indítványként miért nyújtotta be javaslatait.

Jelenleg csaknem egymilliárd forintnyi végkielégítésről van szó a Magyar Fejlesztési Banknál, a MÁV-nál, a BKV-nél. Ha nem oldjuk meg ezt a problémát “a szocialisták emberei az arcunkba fognak nevetni” – fogalmazott a frakcióvezető. Az MSZP politikusai a “saját pénzüket védik” hiszen a kormányzati pozíciók és az állami, önkormányzati cégeknél betöltött posztok után milliós végkielégítéseket vesznek föl – mondta a politikus.

Lázár János hangsúlyozta, a törvénymódosításokat ideiglenes jellegű megoldásnak tekinti, a kérdést az alkotmányozás során tavaszig megnyugtató módon lehet rendezni. Hozzátette: szeretné, ha ezt mérlegelve az LMP újra részt venne az alkotmányozás folyamatában. A képviselő kijelentette, kész a tárgyalásra annak érdekében, hogy a hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat, többek között a pedagógusokat ne érintse a különadó.

A frakcióvezető közölte, kedd délelőttre hívja egyeztetésre a fideszes honatyákat és a KDNP képviselőit is, s bízik benne, meg tudja győzni politikustársait.

(MTI)

Leave a Reply 1521 megnézve, 1 alkalommal mai nap |