< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Fegyveresek megpróbálták kirabolni Jenson Buttont az időmérő edzés után

| Mobile | RSS

Fegyveresek megpróbálták kirabolni Jenson Buttont az időmérő edzés után

2010. november 7. | hozzászólás | Sport

Fegyveresek ki akarták rabolni a Forma-1 címvédőjét, a brit Jenson Buttont az autós gyorsasági világbajnokság brazíliai állomásán, a szombati időmérő edzés után. Button autója már éppen elhajtott az edzés helyszínéről a szálloda felé, amikor egy szegénynegyednél fegyveresek fel akarták tartóztatni. Sofőrjének azonban volt lélekjelenléte, gyorsított, és a forgalomban sikerült megszöknie a bűnözők elől. Buttonnak és csapattársának, Lewis Hamiltonnak páncélozott gépkocsit adtak a brazíliai tartózkodás idejére, és a vezetési technikákból kiválóan képzett, fegyveres rendőr sofőrt – tette hozzá a McLaren közleményében. A brazil hatóságok közölték, hogy még jobban megerősítik Button védelmét.

Az autóban ült még Button apja, fizioterapeutája, Mike Collier, és menedzsere, Richard Goddard. Mindannyian sértetlenül érkeztek meg szállodájukba – közölte a McLaren csapat.

Button az eset után nyilatkozott a Mail on Sunday című vasárnapi brit lapnak. Elmondta, hogy egy szegénynegyed peremén araszoltak a szálloda felé egy többsávos autóúton. Éppen állni kényszerültek, amikor oldalról géppisztolyos fegyveresek kezdtek el gyalogosan közeledni feléjük. Amikor ezt észrevették, a sofőr gázt adott, és több másik autót összetörve sikerült megszökniük a támadók elől.

MTI

Leave a Reply 613 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: