< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Folytatódhat a prémiumévek program?

| Mobile | RSS

Folytatódhat a prémiumévek program?

Folytatódhat a prémiumévek program?

A prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról szóló 2004. évi CXXII. törvény (Péptv.) szerint a prémiumévek programba történő belépésre, illetve a különleges foglalkoztatási állományba helyezésre 2005. január 1-je és 2010. december 31-e között kerülhet sor. Ezen változtatna Dr. Szili Katalin.

A képviselő asszony azzal érvvel indítványa mellett, hogy: “A prémiumévek programnak, mint foglalkoztatáspolitikai intézkedésnek az az elsődleges célja, hogy a közszférából való fokozatos, méltányos kivonulást elősegítse az érintettek létbiztonságának megteremtésével. A program sikeresnek bizonyult. A világgazdasági válság következményei és az abból fakadó hazai költségvetési – pénzügyi nehézségek arra sarkallták a jogalkotót, hogy a közszférában évtizedekig dolgozó, nyugdíj előtt álló közalkalmazottak, köztisztviselők, és ügykezelők foglalkoztatásának ellehetetlenülését kompenzálja. Figyelemmel a közszolgálatból távozni kényszerülők korfájára, számára és helyzetére, a törvényjavaslat két évvel kívánja meghosszabbítani a prémiumévek programba való belépésre nyitva álló határidőt. A szabályozáshoz kapcsolódva a költségvetési források biztosításáról is rendelkezik .”

A törvénymódosítási javaslat értelmében a prémiumévek programba történő belépés lehetősége meghosszabbodna a következő évre is, sőt ennek határideje az iromány szerint akár 2012. december 31. is lehetne.
Forrás Köziránytű

Leave a Reply 1748 megnézve, 2 alkalommal mai nap |