< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Határrendészeti hírek Csongrád megyéből

| Mobile | RSS

Határrendészeti hírek Csongrád megyéből

2010. november 9. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Lopott Mercedes Benz, valamint 13 határsértő akadt fenn a határrendészek hálóján Nagylakon és Röszkén.

A nagylaki határátkelőhelyen a napokban egy 18 éves román férfi jelentkezett kilépésre egy Mercedes ML 320 CDI 4Matic típusú személygépkocsi vezetőjeként. Az útlevélkezelőnek a gyanúját a fiatal férfi viselkedése hívta fel, így úgy döntött alaposabb ellenőrzés alá vonja a járművet. Az úti okmány ellenőrzését követően a jármű papírjait tanulmányozta, és mivel gyanú merült fel a jármű tulajdonjogát illetően a rendelkezésre álló adattárakban ellenőrizte. Az eredményre nem kellett sokat várni, ugyanis kiderült, hogy a Mercedest Hollandiából lopták el és a holland hatóságok körözik.

A közel 15 millió forintértékű járművet a Makói Rendőrkapitányság lefoglalta, az ügyet büntetőeljárás keretében vizsgálják.

13 határsértő próbált bejutni a tegnapi napon hazánkba Röszkénél. A 4 iráni, 3 koszovói, és 6 palesztin az éjszakai órákat választotta határátlépésének időpontjaként bízva abban, hogy a sötétség segítségükre lesz majd. A 13 illegális határátlépő közül 10 főt a járőrök feladataik ellátása során fogtak el, hármat pedig a hőkamera vett észre. Igazoltatásuk során kiderült, hogy a 4 iráni férfi hamis szlovén, bolgár, litván, román személyi igazolvánnyal is rendelkezett, amit azután akartak felhasználni miután bejutottak volna Magyarországra. Velük szemben büntetőeljárás indult, míg a többi tiltott határátlépő ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják.

Pál János r. alezredes
Forrás CSm-RFK

Leave a Reply 557 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: