< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Titokzatos rakéta emelkedett ki a tengerből Los Angeles közelében

| Mobile | RSS

Titokzatos rakéta emelkedett ki a tengerből Los Angeles közelében

2010. november 10. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Azonosítatlan rakétát filmezett le egy amerikai televízió helikoptere Los Angeles közelében, ahogy a tengerből kiemelkedve átszeli az égboltot. A rakétának tűnő lövedékről egyelőre a Pentagon sem tudja, hogy hogyan került az egyik legnagyobb amerikai város közelébe, és ki lőtte ki.
A Los Angeles melletti tengerből lőtték ki a rakétát

Egyelőre az amerikai védelmi minisztérium sem tudja megmagyarázni, ki lőtt ki a tengerből egy első látásra rakétának tűnő lövedéket, amely hatalmas kondenzcsíkot húzott az égre Los Angelestől alig több mint 50 kilométerre. A rakétáról a CBS amerikai televízió helikoptere készített videofelvételt, amelyen jól látszik, hogy a vörösen izzó lövedék hullámzó füstcsíkot húz a naplementében helyi idő szerint hétfő este (A videofelvételt itt nézheti meg).

A televízió szerint a rakétát az USA nyugati partjától 35 mérföldre (56 kilométerre) lőtték ki a Csendes óceánból: a kilövés helye Los Angeles városától nyugatra, pontosan a várossal szemben volt, a parttól hasonló távolságba lévő Catalina-szigettől északra. Bár a rakétát tengerről lőtték ki, az amerikai haditengerészet közölte, hogy nekik nincs közük hozzá – hangzott el a CBS híradójában.

A Pentagon szóvivője, David Lapan ezredes szintén közölte, hogy a jelenlegi információk szerint a védelmi minisztériumnak nincs köze a lövedékhez – írja a BBC. A minisztérium ugyanakkor közölte azt is, hogy a rakétát nem tekinti fenyegetésnek, mivel arra sem utal semmi, hogy egy ellenséges hatalom lőtt volna ki rakétát Kalifornia partjainál.

“Egyelőre nincs magyarázatunk a történtekre” – mondta Lapan, aki szerint minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy kiderítsék, tudja-e bárki, mi állhat az eset hátterében. Normális körülmények között egy amerikai rakéta kilövéséhez több különböző engedélyt kell beszerezni, és több hatóságot is tájékoztatni kell – emlékeztet a BBC.
forrás origo

Leave a Reply 367 megnézve, 1 alkalommal mai nap |