< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntője

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntője

2010. november 11. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Tisztelettel köszöntöm a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján!

A weboldal segítségével munkánkat, mindennapjainkat, külső kapcsolatainkat, céljainkat és kihívásainkat kívánjuk bemutatni. Természetesen elhelyezzük itt mindazon információkat, amelyek reményeink szerint a köz érdeklődésére számot tarthatnak.

Megyénk területi elhelyezkedése és jellemzői nagymértékben meghatározzák a lakosság összetételét, foglalkoztatottságát, az ide látogatók körét, nem utolsó sorban a térség közbiztonsági helyzetét. Délen két országgal, Szerbiával és Romániával vagyunk határosak, ahonnan főként vásárlási céllal jelentős számú külföldi látogat ide. A természeti látnivalók, változatos kulturális programok, tartalmas kikapcsolódási lehetőségek egész évben nagy számú magyar és külföldi turistát csalogatnak megyénkbe. E mellett jelentős a tranzit forgalom is, hiszen két nemzetközi főútvonal szeli át e területet, és több, jelentős forgalmat lebonyolító határátkelőhely is található itt. Szeged a régió oktatási központjaként pedig nagy vonzóerő a tanulni vágyó magyar és külföldi fiatalok számára egyaránt. Ezen körülmények figyelembe vételével igyekszünk az itt élőket és az ide látogatókat „szolgálni és védeni”, megóvni a személyek és az anyagi javak biztonságát. Rendőrségünk sokat tesz azért, hogy az új kihívásoknak megfelelve megőrizzük térségünkben a kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes közbiztonságot, mindezt a „biztonság, bizalom, becsület” elvét figyelembe véve tesszük. Az országos célokkal összhangban védőbástyaként kívánunk szolgálni a mindennapok nyugalmáért. Erőfeszítéseink eredményét a statisztikai számokon túl a kedvező lakossági visszajelzések is alátámasztják.

Őszintén bízom abban, hogy honlapunk rendszeres látogatójaként betekintést nyerhet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság életébe.

Dr. Lukács János r. dandártábornok
rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány
forrás Csm RFK

Leave a Reply 837 megnézve, 2 alkalommal mai nap |