< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 130 millióról kell még számot adnia a volt szegedi ügyvédnek

| Mobile | RSS

130 millióról kell még számot adnia a volt szegedi ügyvédnek

2010. november 13. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Szeged – Vádat emelt a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség a többek között csalással gyanúsított H. János ellen. Az egykori neves szegedi ügyvédet tavaly kapták el a Bács-Kiskun megyei nyomozók, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Megküldte a vádiratot a többek között haszonszerzésből elkövetett ügyvédi visszaéléssel, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, sikkasztással és hitelsértéssel vádolt H. János egykori neves szegedi ügyvéd ügyében a Szegedi Városi Bíróságnak a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség.

Megírtuk: a 47 éves férfi csuklóján tavaly novemberben kattant a bilincs, miután gyanúba keveredett, hogy több millió forinttal megkárosította ügyfeleit és ismerőseit. A Szegedi Ügyvédi Kamara még elfogása előtt törölte tagjai közül H. Jánost. A közel egy évig tartó nyomozás és ügyészi munka kiderítette: a férfi 15 embertől 155 millió forintot csalt ki. A munkát a Bács-Kiskun megyei nyomozók végezték, mert a Csongrád megyei hatóságok elfogultságot jelentettek be.

Az ügyészség szerint az ügyvéd 2006 őszétől befektetési lehetőséget kínált magánszemélyeknek magas hozammal. Az üzletről semmit nem árult el, ennek ellenére közös gyerekük édesanyja, barátai, volt egyetemi évfolyamtársa és több ügyfele is rábízta pénzét. A vád szerint volt, akitől 1,5, mástól közel 25 millió forintot vett át. Az összegekről letéti szerződést állított ki. A sértettek bíztak a vádlottban, sokan többször is adtak neki pénzt, ám H. János az ígért kamatokat nem vagy csak részben fizette ki. A letétbe helyezett összegeket a felszólítások ellenére sem adta vissza.

A férfi tavaly márciustól elérhetetlenné vált ügyfeleinek. Az ügyészség szerint H. János 155 millió forintos károkozásából mindössze 27 millió térült meg. Nem fizette hitelre vásárolt Volvójának törlesztőrészleteit sem, amelyet a nyomozók foglaltak le első kihallgatásakor. A férfi folyószámláit zároltatták. A vádlott a kecskeméti bv-intézetben várja tárgyalását.
forrás DM

Leave a Reply 520 megnézve, 1 alkalommal mai nap |