< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Puskás-díj: a FIFA közzétette a jelölteket

| Mobile | RSS

Puskás-díj: a FIFA közzétette a jelölteket

2010. november 16. | hozzászólás | Sport

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden közzétette annak a tíz játékosnak a nevét, akik megkaphatják a Puskás Ferenc-díjat, melyet a 2010-es esztendő legszebb gólját szerző futballista vehet át a szervezet éves, 2011 januárjában sorra kerülő zürichi gáláján. Az Aranycsapat legendás labdarúgójáról elnevezett elismerésről szóló szerződést tavaly október 20-án írta alá Joseph Blatter, a FIFA elnöke és Puskás özvegye Felcsúton. A 2009-es voksoláson Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál támadója nyert egy korábbi, még a Manchester United színeiben szerzett góllal.

Az idei jelöltek között – az előző évhez hasonlóan – nincs magyar játékos, ugyanakkor először került fel a 10-es listára egy női futballista, a japán Jokojama Kumi személyében.

A Puskás-díj 2010-es jelöltjei (január 1. és október 15. között szerzett gólokkal): Siphiwe Tshabalala (a Dél-afrikai Köztársaság színeiben), Giovanni van Bronckhorst (Hollandia), Hamit Altintop (Törökország), Matthew Burrows (Glentoran), Linus Hallenius (Hammarby), Lionel Messi (FC Barcelona), Samir Nasri (Arsenal), Neymar (Santos), Arjen Robben (Bayern München), Jokojama (U17-es japán női válogatott).

A gólokat a FIFA hivatalos honlapján lehet megtekinteni, s az olvasók itt szavazhatnak a nekik legjobban tetsző találatra. A nemzetközi szövetség a díjátadó gálára mind a tíz jelöltet meghívja, de csak a voksoláson győztes találatot hirdeti ki, a sorrendet nem. Az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont, így legalább élvonalbeli bajnoki találkozón kellett születnie, hogy jelölt lehessen.

forrás MTI

Leave a Reply 341 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: