< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Népszabadság: Lázár Sólyom felelősségére is rákérdezne

| Mobile | RSS

Népszabadság: Lázár Sólyom felelősségére is rákérdezne

Lázár János, ha módja lenne rá, megkérdezné Sólyom Lászlótól, hogy miként értékeli saját felelősségét az elmúlt húsz évben kialakult helyzetért; A Fidesz frakcióvezetőjével a csütörtöki Népszabadságban jelent meg interjú. Lázár János ebben azt mondta: bár nagyra tartja Sólyom László köztársasági elnök életművét, de számára elképzelhetetlen, hogy van egy idealizált alkotmány, közben az emberek elszegényednek és elvesztik a bizalmukat a politika iránt, gazdasági és társadalmi csőd felé száguld az ország, de “egyébként az alkotmány rendben van” – sorolta.

Arra a megjegyzésre, hogy Sólyom László már “válaszolt” a kérdésre, amikor azt mondta, hogy az alkotmány soha nem akadályozta a kormányokat abban, hogy fontos társadalmi kérdéseket megoldjanak, Lázár János azt mondta: az AB mint intézmény nem, de az eddigi alkotmány igen.

“Ma Magyarországon, ha azt akarjuk, hogy az ország jó irányba változzon, elengedhetetlen, hogy az emberek igazságérzete ne sérüljön tovább. Az AB, de a legfelkészültebb jogtudós sem hagyhatja figyelmen kívül az igazságot. Nagy baj az, ha egy jogász, alkotmánybíró csak jogot akar szolgáltatni, és nem igazságot” – jelentette ki a frakcióvezető.

Forrás MTI

Leave a Reply 394 megnézve, 1 alkalommal mai nap |