< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: “Stenpli nyista mamma Ausztria” – vesztegetés (Szeged – Csongrád megye)

| Mobile | RSS

“Stenpli nyista mamma Ausztria” – vesztegetés (Szeged – Csongrád megye)

2010. november 18. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Ismét megpróbáltak megvesztegetni intézkedő határrendészeket ma hajnalban.

A helyszín megint csak Szeged- Szőreg volt, ahol egy gyanús járműre figyeltek fel a szolgálatot ellátó szegedi határrendészek. Rögtön nyomába eredtek és lekövették útvonalát, egészen addig míg egy ismeretlent nem vettek fel autójukba. Eljött az idő az intézkedésre és megállították a járművet, a benne ülő három személy közül ketten jogszerű Magyarországi tartózkodásukat tudták igazolni, míg a harmadik – egy szerb állampolgár – útlevele a szükséges beléptető bélyegzőlenyomattal nem rendelkezett. Hogy az intézkedő határrendészek ettől eltekintsenek, a férfi okmányába egy 200 Euróst csúsztatott, és a következő mondat kíséretében akarta részükre átadni: „stenpli nyista mamma Ausztria”. A pénz visszaadásra, a személyek, pedig előállításra kerültek.

A kocsiban ülő két másikkal szemben embercsempészet, míg ezen harmadik személlyel szemben – mivel beutazási és tartózkodási tilalom volt vele szemben érvényben – ezen tilalom megsértése gyanúja alapján indult büntetőeljárás, egyúttal vesztegetés gyanújával feljelentéssel éltek a szegedi határrendészek.

Pál János r. alezredes

CSMRFK sajtószóvivő

Leave a Reply 1901 megnézve, 2 alkalommal mai nap |