< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Labdarúgó NB I: Videoton-Újpest 1-0

| Mobile | RSS

Labdarúgó NB I: Videoton-Újpest 1-0

2010. november 22. | hozzászólás | Sport

A listavezető, és már a mérkőzés előtt biztosan őszi bajnok Videoton nehezen, a hajrában szerzett góllal legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó Monicomp Liga 15. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Videoton FC-Újpest FC 1-0 (0-0), gólszerző: Nikolic (78.). Székesfehérvár, 5145 néző.

sárga lap: Nikolic (78.), illetve Tisza (41.), Mitrovic (75.)

Videoton:- Bozovic – Lázár, Farkas B., Milanovic, Andic – Nagy D. (Gosztonyi 73.), Elek, Sándor Gy., Polonkai (Nikolic a szünetben) – Vasiljevic (Szakály D. 76.) – Alves

Újpest: Balajcza – Szokol, Takács Z., Vermes, Pollák – Mitrovic, Tajthy, Simon K. (Balogh B. 75.), Kovács D. (Matos 63.) – Tisza, Rajczi (Simek 81.)

Őszi bajnokként, de eltiltott belső védői miatt igencsak felforgatott szerkezettel kezdett a Videoton FC a megbetegedett Böőr Zoltánt nélkülöző Újpest ellen. Élvezetes játékot produkáltak a felek az első 25 percben, nagy volt az iram, s mindkét oldalon többször is helyzetbe kerültek a támadók. A Videoton tetszetős labdajáratásával többször átjátszotta a védelmet, mégis a lilák előtt adódtak tisztább gólhelyzetek, Pollák, és Simon lövését kellett kiütnie Bozovicnak. A szünetig továbbra is a fehérváriaké volt a mezőnyfölény, de az Újpest kontrái komoly veszélyt jelentettek.

Fordulás után már ritkábban kellett a kapusoknak figyelniük, a Videoton játékosai birtokolták többet a labdát, míg az Újpest nagy erőket mozgósított a hazai támadások megakasztására. Aztán Mezey György cseréi új lendületet vittek a Vidi játékába: Gosztonyi passzából Nikolic szerzett vezetést negyedórával a találkozó vége előtt. Az elfáradó vendégcsapat a hajrában már nem tudott újítani, így a Videoton megérdemelt győzelemmel köszöntötte 18. születésnapját ünneplő szurkolói csoportját, az RBD-t.

forrás MTI

Leave a Reply 371 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: