< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Takarékszövetkezetek kapcsolatai az önkormányzatokkal.

| Mobile | RSS

Takarékszövetkezetek kapcsolatai az önkormányzatokkal.

2010. november 22. | hozzászólás | Közélet

A szegedi Forrásszállóban került megrendezésre az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség év eleji beszámolója. A meghívottak a megyében lévő önkormányzatok, s annak képviselői voltak. A központi téma az EU- s pályázatok ismertetése, az elnyerhető pénzösszegek nagyságrendje, felhasználása, felosztása, valamint az önkormányzatok szerepvállalása a pályázati tenderek kiírásában. A lehetőségek tárháza, mélységei, korlátlannak tűntek, pl. Egészségügy, oktatás területfejlesztés, parkosítás, panelprogram, halászat, sport, szociális támogatások… stb. kérdésköreiben.

A Takarékszövetkezeti bankcsaládok elismerten szerepelnek a vén Európa testén. Ezért meghatározó szerepük van az európai, mind a hazai pénzvilág színpadán. A piaci részesedésük – abból a bizonyos tortából – eléri a nemzetközileg is elismert 2O%- t! Tehát érdemes volt létrehozni a szövetséget – összehangolt fejlődés érdekében – 1993- ban! A magyar bankrendszerben „sajátos” szerep jutott a szövetkezeti pénzvilág elismert szakembereinek. Bankfiókjaik (165O) a hazai bankszféra világában 6O%- t tesznek ki! A lakossági, vállalkozói üzletáguk folyamatosan és látványosan emelkedik.
Az önkormányzati üzletáguk pénzügyi szolgáltatása stratégiai szerepet tölt be a polgármesteri hivatalok gazdálkodásában, fejlődésében.
A 3187 önkormányzatból, – tizenegy bank közül – 595-en, azaz 18, 67% választotta a Takarékszövetkezeteket a pénzügyeik lebonyolítására!
A befektetők bizalma a képzeletbeli dobogó második helyére (!) emelte a takarékszövetkezetet! A kistérségi társulások köréből (149) tizennyolcan szavaztak a takarékszövetkezetre (12, O8 %)
Az önkormányzati ügyfelek 1999- től folyamatosan szavaznak bizalmat az Országos Takarékszövetkezeti Szövetségnek.
Az ügyfélkapcsolat (1999) száznyolcvannyolc önkormányzattal indult, amely fokozatosan fejlődve elérte (2OO6) a jelenlegi ötszázkilencvenöt önkormányzati létszámot. A betétállomány és a hitelállomány növekedés egyenes arányban van az önkormányzatok számával.
A Takarékszövetkezeti Integráció folyamatosan segíti a családok, az önkormányzatok gazdálkodását, mivel közös érdekük, hogy a polgárok életszínvonala emelkedjen, amely elősegítheti az önkormányzatok fejlődését is.
-oil-

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: