< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Dél-Hesseni rendőr delegáció érkezett a Csongrád Megyei Rendőr- Főkapitánysághoz

| Mobile | RSS

Dél-Hesseni rendőr delegáció érkezett a Csongrád Megyei Rendőr- Főkapitánysághoz

2010. november 23. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Magyarországon először Csongrád megyébe érkezett a német rendőr-főkapitányság delegációja, Gosbert Dölger főkapitány vezetésével, hogy átadja az egyház s a rendőrség együttműködési tapasztalatait. Náluk Dél- Hessenben több éve működik a lelki segély szolgálat.

Az aláírási ceremónia az imaszoba megáldásával kezdődött, ahol Dr. Kiss – Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök kifejtette, rendkívül fontosnak tartja az egyházak s a rendőrség találkozását. Ez a közeledés megnyugtató s békét teremtő az emberek lelkében. Nálunk, papoknál, ez a tevékenység ugyanolyan, mint a rendőrségnél; szolgálatot teljesítünk! Segítjük egymást s a hívőket! Befejezésül találóan fejezte ki magát a püspök úr- A két szervezet, így jobban tudja szolgálni az emberek védelmét, valamint biztosítani a lelki biztonságukat, majd ezt követően megáldotta az imaszobát. A megtisztelő szavai után Juhász András a Csongrádi Református Egyházmegye főjegyzője is méltatta a lelki védelmet, kiemelve – valójában szolgálunk, s fontos ez a hívőknek s a rendőrségnek egyaránt. Megköszönte a megállapodást, és annak előmozdítását, méltatva, hogy az országban először, Csongrád Megyében alakult meg a kapcsolat Isten áldásával. Ribár János az orosházi Evangélikus Egyház esperese, – számunkra azért fontos, mivel közelebb hozta az Európai Unió tagállamait. Személyes tapasztalatából idézett: „a svájci s a dél – Németország közös határán egy kamion ütközött egy személyautóval, s Németország azonnal a helyszínre érkezett. Ez után a Hesseni főkapitány üdvözölte a megjelent vendégeket s a sajtó munkatársait. „ nagy megtiszteltetés számomra, hogy jelen lehetek a lelki segély szolgálat elindításánál, mivel ez a segítség, tapasztalat átadásának gyönyörű pillanata. Lukács János Dandártábornok úr egyetértett, s támogatásáról biztosított, mivel több munkatársa naponta kerül nehéz helyzetbe. Ilyenkor szükséges a lelki segély szolgálat. Bizony a közlekedési, bűnügyi helyszínek igencsak megviselik a munkatársaimat. Példamutató magatartást mutatnak a lakosság felé, ami megnyugtató számukra. Befejezésül- Siker fogja koronázni ezúttal az együttműködést, ami a legfontosabb talpon fog maradni”.
Lukács János Dandártábornok: – fontos szerepet töltünk be a nemzetközi kapcsolatokban, kiemelve, tartós barátság, alakult ki a Hesseni főkapitánysággal. 2009 – ben jártunk Németországban, ott ismerkedtünk meg e remek projekttel. Úgy gondoltuk, nálunk is jó következménnyel bírna a lelki segély szolgálat! Később a gondolatot tettek követék! Az egyházak kedvezően méltatták e gondolatot. Ez a kapcsolat nyitott kapukat döngetett… „Már rég érlelődött bennem hogy az egyházakat be kell vonni a lakosság biztonságának – komfortérzetének erősítésébe. Ezért alakult meg a Tanya Kabinet, ahol az elesett idős emberek, élnek! A egyház is látogatja a beteg embereket, s karitatív programokat szerveznek. Járőreink rendszeresen érintkeznek a tanyasi emberekkel”. Zárószóként megemlítette, hatványozottabban összpontosítanak a templomok és környékére.
-oil-

Leave a Reply 474 megnézve, 1 alkalommal mai nap |