< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: “Orbán takarodj!

| Mobile | RSS

“Orbán takarodj!

2010. november 27. | 101 hozzászólás | Életképek/bulvár

“Orbán takarodj!” – skandálták csaknem tízezren a Papp László Budapest Sportarénában, amikor Mesterházy Attila bejelentette, ha a kormány nem változtat politikáján, az MSZP tavasszal az utcára vonul. Ezen a délelőttön sokak szerint történt valami. A parlamenti választásokon agyonvert szocialista párt felállt a földről. Az arénában többen úgy vélték, felegyenesedni látszik a baloldal és Orbán Viktor ámokfutása elkezdte hizlalni a tábort.

“Viktatúra STOP!” – hirdette a tábla valamelyik szektorban. A hóban sokan a vártnál nehezebben érkeztek meg a vidéki buszok a nagygyűlésre, végül azonban a Sas-kabaré közben megtelt az aréna. Sass József és Beregi Péter “Hacsek és Sajó” jelenetében leginkább a miniszterelnökről poénkodott, a jelenlévők megelégedésére.

Az egybegyűltek ezúttal a színészek poénjait éppen úgy díjazták, mint a politikusokét, valaki halkan azt súgta a mellette ülőnek, végre felszabadultan szeretne tapsolni, kiabálni, nevetni. Díjazták Török Zsoltot a párt szóvivőjét amikor közölte, “sokan vagyunk, együtt erősek vagyunk”, azután állva tapsolták, éljenezték az éppen megérkező Gyurcsány Ferencet.

A hóesés ellenére megtelt a Papp László Sportaréna szombat délelőtt, az MSZP politikai nagygyűlésére tömött buszok hozták vidékről is a közel tízezer szimpatizánst.

Az európai baloldal az MSZP mögött áll – derült ki abból a videoüzenetből, amelyet Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista-demokrata frakciójának vezetője és Poul Nyrup Rasmusssen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, volt dán miniszterelnök küldött a politikai nagygyűlésére. Rasmusssen azt mondta, a kormányváltás óta eltelt hat hónap bebizonyította, hogy Magyarországnak új irányra van szüksége, amelynek eléréséhez minden támogatást megadnak, Schulz pedig azt hangoztatta, hogy az országban a szocialisták viszik tovább a szociáldemokraták közös európai üzeneteit: a szociális igazságosságot, a társadalmi összetartozást, a békés fejlődést, a nemzetközi együttműködést. Hozzátette: nemcsak támogatják az MSZP-t, de harcolni is fognak azért, hogy ezeknek az értékeknek a párt érvényt szerezhessen Magyarországon.

Ami zajlik, az a kormányzati kész átverés show – közölte az edelényi Komjáth Imre, aki hat gyermekével, feleségével és a 80 éves dédivel él a svájci frank hitelből vásárolt 120 négyzetméteres otthonában. Komjáth egyetértő tapstól kísérve sorolta, szerinte miért “parasztvakítás”, hogy családbarát a kormány. A dédinek járó nyugdíjemelés felét lenyúlták, akár a felesége magán-nyugdíjpénztári megtakarítását, a gyerekek után járó adókedvezményt pedig nem tudja majd igazán kihasználni, mert nem keres olyan sokat. Nem miniszter, államtitkár, hanem munkás. Beszélt arról, hogy Orbán Viktor az árvíznél “ígéretcunamit” zúdított az edelényiekre, a gátakat azonban ma sem állították helyre, több család nem mehetett vissza a lakásába, az önkormányzat 100 milliós adósságban fuldoklik. A devecserieknek és a kolontáriaknak azt üzente, a nekik tett ígéretek sem fognak teljesülni.

Orbán Viktor sütögeti az aranyhalat a patakparton. Arra jár Schmitt Pál és azt mondja: te jó ég, mit csinálsz Viktor? És a három kívánság? Ugyan! Az már megvolt – hangzik a válasz. A pályakezdő Bárány Balázs kezdte így a beszédét, amelyben közölte, hogy Orbán”Sztálin babérjaira tör”, és ezt nem is csinálja rosszul; minden az övé, és ami ma még nem, arról azt gondolja, hogy majd holnap az övé lesz. Ez azonban mi nem hagyjuk . A sportaréna közönsége vele is egyetértett amikor leszögezte, a kormányoldalnak szerinte nem sikerült még végérvényesen a saját képére formálni az országot. Nagy a tét – mondta -, el akarják venni a pénzünket, a jövőnket, a hazánkat. Ezt nem szabad tétlenül nézni – tette hozzá -, ne legyünk birkák, húzzunk egy vonalat, hogy eddig és ne tovább!

A politikai baloldal pontosan látja, tudja, merrefelé halad a Fidesz-hatalom – hangoztatta video üzenetében Németh Péter. A Népszava főszerkesztője hozzátette, ma a demokrácia lebontása folyik, egy olyan diktatórikus hatalom kiépítése, amely előbb-utóbb elviselhetetlen lesz az emberek számára. “Mi már látjuk és nem félünk. Mi már tudjuk és nem félünk. Sokan látják és félnek. Sokan nem látják és nem félnek” – mondta. A jövőt illetően arra figyelmeztetett, ha nem támogatják az emberek a baloldali sajtót, akkor “klónozott Fidesz fiúk” mondják majd a “klónozott” híreket és nem lesz más.

Mesterházy Attila az MSZP kampánydalára vonult be a “küzdőtérre” és vastaps kíséretében lépett a színpadra. A közönség boldogan, tapssal, hangos megjegyzésekkel kísérte beszédét, amikor pedig azt mondta: “Innen üzenjük a kormánynak, ha nem változtat arrogáns stílusán és politikáján, tavasszal az utcára fogunk menni és tízezrekkel együtt fogjuk harsogni: ‘elég volt’!”, éljenezni kezdtek a résztvevők. A beszéd vége felé, az indulat hevébe valakik elkezdték kiabálni, hogy “húzzunk bele”, Mesterházy azonban kiadta az új jelszót: “Felvesszük a kesztyűt!”, mire “fel-vesz-szük” skandálás volt a válasz.

forrás Népszava online

Leave a Reply 2099 megnézve, 1 alkalommal mai nap |