< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Sajtótájékoztató

| Mobile | RSS

Sajtótájékoztató

2010. november 27. | 10 hozzászólás | Katasztófavédelem

.
Távérzékelési technológiával a vörösiszap-katasztrófa nyomában – Speciális távérzékelési technológiát vetettek be a vörösiszap-katasztrófa környezeti hatásainak felmérésére
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Kormányzati Koordinációs Bizottság Tudományos Tanácsa 2010. november 29-én (hétfőn), 14.00 órakor a Főigazgatóság székházában (1149 Bp., Mogyoródi út 43.) kibővített ülést tart.

A Tudományos Tanács tagjai a katasztrófavédelem szakembereitől kapnak tájékoztatást a Kolontárt és a környező településeket sújtó vörösiszap kezelésének aktuális kérdéseiről, a beavatkozás eredményeiről. Megismerkednek azokkal a mérési eredményekkel is, amelyeket a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola dékánja, Dr. Bíró Tibor tár a résztvevők elé.

A Károly Róbert Főiskola olyan távérzékelési protokollt dolgozott ki, mely nagyban segíti a hazai katasztrófavédelmet a katasztrófák előrejelzésében, támogatja az azonnali elhárítási feladatokat és lehetővé teszi a károk minél pontosabb felmérését.

Ezt követően 15.00 órakor, Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató a BM OKF V. emeleti tárgyalótermében sajtótájékoztatót tart a megbeszélés eredményeiről.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Budapest, 2010. november 26.

Sajtó- és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály

Leave a Reply 2622 megnézve, 2 alkalommal mai nap |