< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Már nem olyan érdekes a politika

| Mobile | RSS

Már nem olyan érdekes a politika

2010. november 30. | 1 Hozzászólás | Közélet

Az elmúlt egy hónapban szinte mindegyik pártnak csökkent a tábora, több jele mutatkozik a politikától való távolságtartás terjedésének, derül ki a Szonda Ipsos november második felében az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából, amit a Népszabadság ismertetett.

A Fidesz nagyjából másfél százezer támogatót veszített el. Az összes választópolgár körében az októberi 39 helyett ezúttal 37 százalékos a kormánypárt tábora. A szocialistáknak jelenleg tízszázalékos, a Jobbiknak négyszázalékos a támogatottsága, ezek is alatta maradnak a korábbi hónapok eredményeinek, olvasható [1] a Népszabadságban.
hirdetés

Különösen a nemzeti radikális párt esetében nagyok a változások, hiszen a nyár közepén még a választókorúak 8-9 százalékát maga mögött érezhette. Az LMP követői ezúttal nem lettek kevesebben, igaz, a kétszázalékos tábor már eleve kisméretű.

A biztos pártválasztói körben továbbra is négyszeres a Fidesz előnye (68-17) az MSZP-vel szemben. A Jobbik ebben az aktív csoportban az utóbbi egy évben folyamatosan meghaladta a tíz százalékot, most alá szorult.

Úgy tűnik, az LMP-nek is kivételes alkalom volt a parlamenti választás, azóta szinte mindig alatta marad az ötszázalékos küszöbértéknek.
forrás index

Leave a Reply 4009 megnézve, 4 alkalommal mai nap |
Tags: