< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Új utcák épülnek Kolontáron és működik a sérült északi fal mozgásérzékelővel ellátott riasztó rendszere

| Mobile | RSS

Új utcák épülnek Kolontáron és működik a sérült északi fal mozgásérzékelővel ellátott riasztó rendszere

2010. december 9. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Működésbe lépett a mozgásérzékelővel ellátott riasztó rendszer a X. tározó sérült északi falán. A telepített szenzorok két funkciót látnak el. Egyfelől hat darab érzékelő prizma figyeli a repedések elmozdulásait, másfelől három érzékelő a fal dőlésszögét monitorozza. A szenzorok informálják, és szükség esetén riasztják az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központot, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletét, Veszély Felderítő Csoportot és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot.
A falu új részeként épülő területen már az utcák kialakítása és a közművek kiépítése folyik.

Már csak két sérült ház áll Kolontáron. Az egyik ház bontása és a törmelék elszállítása a héten várható, a másik viszont a hagyatéki kérdések tisztázásáig nem kezdhető meg.

A Kolontár védelmében épülő gát résfala 850 méter hosszúságban elkészült. A tegnapi nap folyamán a depókba hatszáz köbméter iszapos anyagot szállítottak.

A folyamatos monitoring rendszer adatai valamint a várható időjárás alapján a következő 24 órában, a porterhelés kis mértékű csökkenése várható. A lakosság részéről az ANTSZ felé egészségügyi vonatkozású bejelentés, kérelem, panasz nem érkezett.

A Torna-patak pH értéke folyamatosan változó mai napi átlaga 8,96 pH.

A tulajdonosok közül 81-en új építésű ház, 86-an használt lakás vásárlása mellett döntöttek, a többiek gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést.

Az újjáépítésen a tegnapi nap folyamán több mint kétszázhetven szakember dolgozott százhetven munkagéppel.

forrás katasztrófavédelmi kormánybiztos

Leave a Reply 791 megnézve, 1 alkalommal mai nap |