< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Nem tiltják, csak pénzt nem adnak abortuszra

| Mobile | RSS

Nem tiltják, csak pénzt nem adnak abortuszra

A jövő évi büdzsében harmadannyi pénzt különítettek el abortuszra, mint amennyi az idei évben jut erre a célra, írta szerdai számában a Népszava, amely szerint a költségvetés és az alkotmánykoncepció alapján egyértelmű, hogy valamilyen módon korlátozná az abortusz lehetőségét a kormány.

Míg 2010-ben 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre abortuszra, a jövő évi költségvetés tervezetében 500 millió forint szerepel. Az elvégzett, OEP által finanszírozott műtétek listáján egyébként második helyen áll az abortusz. Tavaly összesen 32 061 terhességmegszakítást végeztek, míg a korábbi években átlagosan 45 ezret.

Aligha képzelhető el, hogy jövőre hirtelen harmadára csökkenne a nem kívánt terhességek száma – írta a lap.

Az alaptörvény-tervezetben kimondanák, hogy az ember életét fogantatásától kezdve védelem illeti meg. Ezzel nemcsak a művi terhességmegszakítás, hanem akár az esemény utáni antibébi-tabletta is tiltólistára kerülhet a lap szerint.
hirdetés

A Népszava azt írta: az egészségügyi kormányzat állítása szerint ugyanakkor nem akarnak változtatni az abortusz szabályain, és a Fidesz is kihátrálni látszik a koncepció e passzusa mögül.
forrás index

Leave a Reply 321 megnézve, 2 alkalommal mai nap |