< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Ünnepi forgalom a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen

| Mobile | RSS

Ünnepi forgalom a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen

2010. december 15. | 1 Hozzászólás | Rendőrségi hírek

Az ünnepek közeledtével, december 17-től egészen január közepéig folyamatosan intenzív forgalomra számítunk a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. A pravoszláv karácsonyt követően a határátkelőhely belépő oldalára nehezedik majd nyomás.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnepek idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezzük, hogy az átkelő szükség esetén mindkét irányban teljes kapacitással működtethető legyen.

Fontos azonban, hogy az utasok is felkészüljenek. Útnak indulás előtt mindenképpen célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A police.hu internetes portálon folyamatos frissítjük a várakozási időt, illetve azt a médiában is közzétesszük. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyelete a 62/541-706-os telefonszámon érhető el, munkatársaink ott is készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal, meleg ruhaneművel. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal is átléphetnek.

Amennyiben Röszkén torlódás alakul ki célszerű Tompa vagy Tiszasziget irányába kerülni. Utóbbit a magyar és szerb állampolgárok naponta 8 és 16 óra között vehetik igénybe.

Csongrád MRFK Sajtószolgálata

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |