< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Medián: A többség már elégedetlen a kormány munkájával

| Mobile | RSS

Medián: A többség már elégedetlen a kormány munkájával

Medián: A többség már elégedetlen a kormány munkájávalA kormányváltás óta most először kerültek többségbe azok, akik elégedetlenek a kabinet munkájával – derül ki a Medián legutóbbi felmérésből. Hann Endre, a cég ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta: emelkedett azok aránya is, aki szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.

A pártok támogatottsága a teljes népességre vetítve nem változott: a Fidesz-KDNP október óta tartja a 44 százalékot, míg az MSZP 13-14 százalékon áll. A választani tudó biztos szavazók válaszait vizsgálva ugyanakkor kiderül, hogy zárult az olló: az előző hónap 66-17-es aránya 64-20-ra csökkent – állapította meg a Medián.

A pártpreferenciákban tehát továbbra sem mutatkozik lényeges változás, más eredmények ugyanakkor a kormánnyal szembeni elégedetlenség fokozatos erősödését jelzik. Hat hónap alatt nagyjából másfélszeresére (a júniusban mért 21 százalékról 32 százalékra) nőtt azok aránya, akik azt mondták, semmiképpen nem szavaznának a Fideszre – mondta az InfoRádiónak Hann Endre, a közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgatója. A

A felmérésből az is kiderült, hogy a kormányváltás óta most először kerültek kisebbségbe (51-ről 45-százalékra) azok, akik elégedettek a kabinet munkájával, a többség inkább gyengének tartja azt.

Még egy fontos mutatóban következett be a Fidesz-KDNP számára kedvezőtlen változás: a második Orbán-kormány megalakulását követően többen voltak, akik optimistán tekintettek a jövőbe, decemberben azonban ismét többségbe kerültek (39-ről 48 százalékra) azok, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok Magyarországon.
forrás inforádio.hu

Leave a Reply 407 megnézve, 1 alkalommal mai nap |