< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán Szalaiért leszavazza az igazságügy-minisztert

| Mobile | RSS

Orbán Szalaiért leszavazza az igazságügy-minisztert

2010. december 18. | hozzászólás | Közélet

Az Országgyűlés először leszavazta, majd Rogán Antal beterjesztésével tárgyalni kezdte, hogy Szalai Annamáriának rendeletalkotási jogot adjon. Orbán Viktor Navracsiccsal szemben Rogán mellé állt, a hétfői szavazáson valószínűleg megszavazzák a javaslatot.

Az Országgyűlés hétfőn 356 nem szavazattal egyértelműen leszavazta a kulturális bizottságnak azt az indítványát, hogy a médiahatóság elnökének, Szalai Annamáriának legyen rendeletalkotási joga, majd szinte azon nyomban tárgyalni kezdte Rogán javaslatát, amely ugyanezt indítványozza. Lázár János frakcióvezető szavazásra bocsátotta a kérdést, és három képviselő kivételével kiálltak a Rogán-javaslat parlamenti tárgyalása mellett.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a miniszterelnök tiszteletben tartja majd a frakció döntését, és annak megfelelően szavaz az Országgyűlésben.

Navracsics Tibor pénteken az atv-ben a Rogán-indítványra reagálva úgy fogalmazott, meg kell nézni, hogy milyen büntetéseket fog majd kiszabni. Egy jogszabály önmagában lehet jó, vagy rossz, az intézmény magatartásától, vagy az azt működtető emberek által folytatott politikától függ, hogy az milyen lesz – tette hozzá. „Adjunk egy kis időt, ha ez botrányos lesz, akkor úgy is akkora lesz a nyomás, hogy módosítani kell a dolgokat” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar közvélemény és különösen az újságíró társadalom egyébként sem olyan, aminek a torkán bármit le lehetne nyomni. Rogán Antal erre irányuló módosító javaslatát pedig azért nem támogatta – mondta -, mert az új alkotmányban kell majd szabályozni, hogy a különféle szerveknek milyen feltételekkel legyen jogalkotási lehetősége.

A Fidesz-frakció hétfőn dönt a kérdésről. Ha megszavazzák Szalai rendeletalkotási jogát, a miniszterelnök is a döntés mellé áll, helyettesével szemben.
forrás fn.hu

Leave a Reply 336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: