< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tolvai Renáta lett az Év Hangja

| Mobile | RSS

Tolvai Renáta lett az Év Hangja

2010. december 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

2010. december 18., szombat 01:06 | 7 órája frissítve
Nemcsak lemezszerződést, autót, nyaralást, és egy év lakhatást nyert Tolvai Renáta, hanem szerelmet is: a megasztáros élő adásban vallotta be, hogy szerelmes Kállay-Sauners Andrásba. A péntek éjjeli Megasztár fináléban hol az egyik, hol a másik versenyző vette át a vezetést, majd a szavazás lezárta előtt egy órával az eredmény 50-50 százalékos arányban stagnált. A nézők végül úgy döntöttek, Tolvai a nyerő, Kökény Attila csak az Év Férfihangja címet vihette haza.
hirdetés

Tóth Vera [1], Molnár Ferenc Caramel [2], Rúzsa Magdolna [3] és Király Viktor [4] után Tolvai Renáta lett a Megasztár abszolút győztese, és ezzel ő vitte el az idei tehetségkutató verseny főnyereményét: a lemezszerződést, az autót, a nyaralást, és egy év lakhatást az exkluzív, vízparti területen fekvő Riverport lakóparkban.
Mintha playback lett volna

Péntek éjjel négy körben mérkőztek meg a finalisták, mindemellett az előző szériákból is tiszteletét tette több tucatnyi exmegasztáros, akik azt az időt töltötték ki, míg a versenyzők, Tolvai Renáta és Kökény Attila átöltözik és felkészül az újabb megmérettetésre. Az énekesnő legelőször Christina Aguilera egyik slágerével aratott sikert, Friderikusz szerint az egész előadás olyan volt, mintha playback lett volna. “A tökéletesség határát súrolta. Egy-két hangtól eltekintve tökéletes volt” – jegyezte meg az ítész, véleményét pedig Eszenyi Enikő is osztotta: “Tizenkilenc éves vagy. Nem tudom, hogy ezt honnan tudod, de ez fantasztikus volt.”

Kökény egy Zámbó Jimmy számmal (Még nem veszíthetek) debütált ezen a napon, és dicséretekben ő sem szenvedett hiányt: Mester Tamás szerint az énekes kifinomultabb ízléssel nyúl hozzá az ilyen dalokhoz, mint Jimmy maga. “Ő is neked adná a koronát” – mondta, amihez már Presser Gábor nem igazán tudott mit hozzáfűzni: “Népszerűségben Attila ugyanolyan népszerű lesz, mint Jimmy. Nagyon vigyázz, Attila, te mindent el tudsz énekelni, úgyhogy nagyon vigyázz, mit énekelsz. Lehet, elindítanak valahová és onnan nehéz lesz visszatérni” – óvta a zenész Kökényt az elhamarkodott döntésektől.
Ilyen volt a középkor

Az est legszürreálisabb pillanata ezek után következett, amikor a casting sztárok, többek között Bikicsunáj, alias Szarka László [5] előadták Roy és Ádám Trambulin című számát. A zsűri ehhez nem igazán tudott semmi érdemlegeset hozzáfűzni, mindössze Till Attila nyögte be, hogy ilyen volt a középkor.
Tolvai szerelmet vallott Kállay-Saunders Andrásnak

Mindezek után a finalisták olyan dallal léptek fel, amit már a közönség hallhatott tőlük. Tolvai Renáta természetesen azt a számot választotta, amivel a Megasztár színpadán legelőször aratott osztatlan sikert: Karády Katalintól a Mindig az a perc-et adta elő.

“Fantasztikusan énekeltél, nem akarom ezt tovább mondani, mert nem találom a szavakat. Hogy onnan, amit a kisfilmben is láttunk, ide jutottál, azt nem tudom elhinni” – vallotta be Presser, Eszenyi Enikő melle pedig attól duzzadt, hogy már augusztusban felírta magának annak a két versenyzőnek a nevét, aki szerinte finalista lesz, és Tolvai volt az egyik (a másik a két héttel ezelőtt kieső Kállay-Saunders András).

Kihasználva az élő adás adta lehetőséget és a versenyző izgalmát Liptai Claudia többek között arra is rákérdezett Tolvainál, hogyan alakul a szerelmi élete. A Mester Tamás által lekövérezett [6] énekeső végre minden kertelés bevallotta, hogy Kállay-Saunders András az, akivel most úgy érzi, leélné az egész életét. Hogy a félvér versenyző ehhez mit szól, az nem derült ki, mindenesetre Tolvai végre határozott igennel válaszolt arra a kérdésre, szereti-e az énekest.
Friderikusz a megazsűri

Az események innentől kezdve felgyorsultak, mivel a zsűri nem igazán tudott újat mondani a produkciókra. Friderikusz Sándor elmondása szerint hiába erőlködött ezen az éjszakán, és próbálta összeszedni minden rosszindulatát, nem tudott semmibe sem belekötni. Ezen kijelentése után egyébként Till Attilától megkapta a “megazsűri” tiszteletbeli titulusát. Az ítész mindemellett azzal haknizott, hogy ideje lenne megrendezni a Gigasztárt, vagyis az elmúlt öt széria versenyzőinek részvételével csinálni egy újabb műsort.

A szavazatok állása mindeközben percről percre változott, hol az egyik, hol a másik énekes vette át a vezetést, végül a műsoridő lejárta előtt egy órával valami csoda folytán 50-50 százalékon stagnált. Ez az arány még percekkel az eredményhirdetés előtt is megmaradt, Presser legnagyobb örömére: “Én nem nagyon emlékszem, hogy az elmúlt négy szériában előfordult volna, hogy ilyen őrületesen nagy lett volna a verseny az utolsó pillanatban, hogy ennyire legalább magamban ne tudtam volna, hogy kinek kellene nyerni. Ez az 50 százalék nagyon igazságos. Bárki nyer, annak nagyon fogunk örülni és gratulálunk, de nincs már különbség” – mondta a zenész.
Tolvai már nyert dalversenyt

A szavazók végül úgy döntöttek, Tolvai Renáta érdemli meg az Év Hangja címet, Kökény Attilát pedig azzal vígasztalták, hogy végülis ő lett 2010 Férfihangja. “Ez volt az utolsó gondolatom, hogy nem Attila nyeri [7]” – vallotta be Tolvai, aki egyébként már nem szűz a tehetségkutató versenyek megnyerése területén: Romániában szinte sztárnak minősül, tavaly ugyanis megnyerte a Táncdalfesztivált.
forrás velvet

Leave a Reply 370 megnézve, 1 alkalommal mai nap |