< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Szonda Ipsos: Orbán kevesebb, Gyurcsány több ponttal a népszerűségi listán

| Mobile | RSS

Szonda Ipsos: Orbán kevesebb, Gyurcsány több ponttal a népszerűségi listán

2010. december 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Orbán Viktor áll a népszerűségi lista élén 47 ponttal, 5-tel kevesebb ponttal, mint az előző felméréskor, míg Gyurcsány Ferenc tetszési indexe 3 ponttal 21 pontra emelkedett, de ezzel a lista utolsó előtti helyét foglalja el – ismerteti a szerdai Népszabadság a Szonda Ipsos közvélemény-kutató legfrissebb felmérését. A Gyurcsány népszerűbb lett, Orbánt kevesebben szeretik című cikkben az újság a közvélemény-kutatás eredményére hivatkozva azt írja, hogy Martonyi János külügyminiszter népszerűségi mutatója esett a legnagyobbat, 6 pontnyit. A népszerűségi listán Orbán Viktort Schmitt Pál államfő és Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere követi.

A kormánytagok közül Navracsics Tibor és Matolcsy György tetszési mutatója Orbán Viktoréhoz hasonlóan 5-5 ponttal csökkent. Négy ponttal mérséklődött Schmitt Pál, Tarlós István főpolgármester, valamint két ismert fideszes politikus, Pokorni Zoltán és Varga Mihály népszerűségi indexe.

A szocialisták közül Mesterházy Attila pártelnök a legnépszerűbb, de indexe két pontot esett. Ugyanilyen arányban csökkent két másik pártvezető, Schiffer András (LMP) és Semjén Zsolt (KDNP) mutatója is.

A legkevésbé, mindössze egy ponttal Kövér László házelnök és Fellegi Tamás fejlesztési miniszter népszerűségi indexe mérséklődött, míg Bajnai Gordon volt kormányfő és Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő megítélése változatlan maradt.

forrás MTI

Leave a Reply 468 megnézve, 1 alkalommal mai nap |