< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Leköpték az ügyészt Budaházy tárgyalásán

| Mobile | RSS

Leköpték az ügyészt Budaházy tárgyalásán

2010. december 23. | hozzászólás | Közélet

A folyosón többen lökdösték és leköpték a Fővárosi Bíróságon Budaházy György tárgyalásáról távozó ügyészt, kihívták az V. kerületi rendőröket.

Lökdöste és leköpte a Budaházy György óvadékát elutasító csütörtöki tárgyalásról távozó ügyészt a bírósági folyosón összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja, tájékoztatott a Fővárosi Bíróság.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy csütörtökön nem nyilvános ülésen tárgyaltak a – csak monogrammal jelzett – Budaházy György és védője indítványáról, amelyben az előzetes letartóztatás óvadék fizetése ellenében történő megszüntetését kérték. A bíróság elutasította az indítványt, így a gyanúsított továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

“Az ülés berekesztése után a tárgyalóteremből távozó ügyészt a bírósági folyosón az összegyűlt szimpatizánsok egy csoportja lökdöste és leköpte. Ez a magatartás bűncselekményt valósít meg, amely miatt büntetőeljárásnak van helye” – írja a bíróság.
hirdetés

A Fővárosi Bíróság őrszolgálata “mindvégig figyelemmel kísérte a tárgyalóterem előtt várakozók magatartását”, és a bírói tanács elnökének jelzésére a bíróság nyomban értesítette az V. kerületi rendőrkapitányságot. “A kiérkező rendőrök megtették a szükséges intézkedést” – tették hozzá.

Budaházy György és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt szeptember 27-én emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Budaházyt terrorcselekmény bűntettével, továbbá aljas indokból, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolják.

Budaházy Györgyöt október 13-án felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla egy másik ügyben, mert a bíróság szerint átlépte a szólásszabadság határait internetes írásaival.
forrás index

Leave a Reply 367 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: