< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Lázár: Nem cél a médiával háborúzni

| Mobile | RSS

Lázár: Nem cél a médiával háborúzni

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Tv2 Mokka című műsorában azt nyilatkozta a médiatörvény fogadtatásáról, hogy a kormánynak nem célja a médiával háborúzni, mert ezeket a jobboldal az elmúlt húsz évben elveszítette. A politikus szerint ugyanakkor a kedvezőtlen nemzetközi sajtóvisszhang és az uniós politikusok “félretájékoztatása” a szocialisták felelőssége.

Nem az a kormány célja, hogy a magyar sajtóval háborúzzon, hiszen az ilyen harcot a konzervatív oldal eddig mindig elveszítette az elmúlt húsz évben – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában az új médiaszabályozásról.

A frakcióvezető szerint a cél, hogy megpróbáljanak olyan kérdéseket szabályozni, amelyek eddig nem voltak szabályozva, “viszont ha nem működik a dolog, akkor korrekcióra szorul” – fűzte hozzá.

A Magyar Szocialista Párt felelőssége óriási abban, hogy több külföldi lap és politikusok is negatívan szóltak az új médiaszabályozásról – mondta Lázár János. Szerinte az MSZP tudatosan félretájékoztatja a nemzetközi közvéleményt és az európai parlamenti képviselőket. Ez súlyos felelőtlenség, “mert nem könnyű gazdasági helyzetben próbálják lejáratni az országot mondvacsinált indokokkal” – jelentette ki.

A frakcióvezető elmondta, hogy a médiaszabályozás valóban érzékeny kérdés, de a magyar törvényekben csak olyan modellek vannak, amelyek az uniós országokban már honosak és hagyományosak.

A szkepticizmus leginkább a jogalkalmazókkal szemben erős – vélte Lázár János. “Én azt gondolom, annyi bizalomra mindenféleképpen szüksége van a médiahatóságnak, hogy alkalmazni tudja a jogszabályt, és ha rosszul alkalmazza vagy gondok lesznek, akkor a tiltakozás hatására az Országgyűlés meg fogja változtatni ezt a törvényt” – hangsúlyozta.

forrás origo

Leave a Reply 323 megnézve, 1 alkalommal mai nap |