< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A prostik és drogdílerek irritálóbbak, mint a hajléktalanok

| Mobile | RSS

A prostik és drogdílerek irritálóbbak, mint a hajléktalanok

2010. december 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Besenyei György szerint a politikusok nem szívesen néznek szembe azzal, hogy az utcán emberek fagynak meg.

Bár a tiltás hatására csökkent a létszámuk, továbbra is vannak hajléktalanok a budapesti aluljárókban, mondta az ATV Jam című műsorában Besenyei György. (Emlékeztetőül: Tarlós István elrendelte az aluljárok kisöprését.) Ugyanis, magyarázta a Hajlék Nélküliek Jövőéért Alapítvány vezetője elmondta, a hajléktalanok valamelyest a társadalmon kívül álló személyek, így meglehetősen nehéz őket jogszabályokkal, rendeletekkel irányítani.

A legkevésbé zavaró

Bár számos – az aluljáróból távozásra felkért – embert elhelyeztek különféle szociális intézményekben, ez csak ideiglenes megoldás lehet, hiszen ezek nem szolgálnak állandó lakhelyül, a létfenntartáshoz szükséges jövedelmüket a fedél nélküliek pedig továbbra is az utcán, illetve az aluljárókban szerzik be. Ahol a jelenlétük, mondta Besenyei György, a legkevésbé irritáló, a szakember a prostituáltak, vagy a drogdílerek aluljárói jelenlétét sokkal zavaróbbnak tartja.

Kínos a fagyhalállal szembe nézni

Úgy véli, a kitiltás nem oldja meg a problémát és ezzel vélhetően a főpolgármester is tisztában van. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a fővárosi polgárokat zavarja a néha erőszakos koldulás, ezért teljesen elfogadható a törekvés, hogy ez a helyzet változzon. Ugyanakkor szerinte a hajléktalanok kitiltásának rossz üzenete van, mégpedig az, hogy amit nem látunk, az nem létezik. Úgy véli, a politikusok és a hétköznapi járókelők sem szívesen néznek szembe azzal, hogy nagyon nagy baj van, emberek tucatjai fagynak meg az utcán.

Dilettáns politikusok

Besenyei úgy fogalmazott, hajléktalankérdésben a politikusok dilettánsok, a probléma megoldása szakmai feladat, amihez professzionális szakemberekre van szükség. Ugyanakkor azt is elmondta, számos program működik az országban, amelyek során a hajléktalanokat szakképzéssel, egészségügyi kondíciójuk megerősítésével, különféle segítő foglalkozásokkal igyekeznek visszavezetni a társadalomba.

forrás atv.hu

Leave a Reply 351 megnézve, 1 alkalommal mai nap |