< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Chávez továbbra sem hajlandó Venezuelába beengedni új amerikai nagykövetet

| Mobile | RSS

Chávez továbbra sem hajlandó Venezuelába beengedni új amerikai nagykövetet

Továbbra sem hajlandó beengedni országába Washington caracasi nagykövetjelöltjét Hugo Chávez venezuelai elnök, még akkor sem, ha ez a két ország diplomáciai kapcsolatainak a megszakításával jár. Chávez az állami televízióban kijelentette: “ha az Egyesült Államok ki akarja utasítani nagykövetünket, ám tegye. Ha meg akarja szakítani a diplomáciai kapcsolatokat, ám tegye. Washington megtehet mindent, amit akar, de mi akkor sem fogadjuk ezt az urat”. Vagyis Larry Palmert, a nagyköveti posztra jelölt diplomatát. Chávez már korábban is hangoztatta: hallani sem akar arról, hogy Palmer átvegye a caracasi amerikai külképviselet vezetését, mert a jelölt “tiszteletlenül viselkedett” a venezuelai kormánnyal szemben.

A dél-amerikai ország szocialista nézeteket valló elnökét az bőszítette fel, hogy Palmer augusztus elején a washingtoni szenátus külügyi bizottságának meghallgatásán említést tett azokról a kolumbiai vádakról, hogy Venezuela menedéket nyújt a kolumbiai lázadóknak. Mint mondta, biztos abban, hogy venezuelai kormánytagok kapcsolatban állnak velük.

Egy kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy a venezuelai hadseregben “a jelentések szerint rendkívül alacsony a morál, kiváltképp a politikai kinevezések miatt”. A diplomata emellett aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Kuba egyre nagyobb befolyást gyakorol a venezuelai hadseregre.

forrás MTI

Leave a Reply 893 megnézve, 1 alkalommal mai nap |