< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Újévi köszöntő az ÚKKK bázisán

| Mobile | RSS

Újévi köszöntő az ÚKKK bázisán

2011. január 1. | hozzászólás | Kultúra

December 31-én, péntek délután Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, kormánybiztos és kísérete Veszprém megyébe, az iszapkatasztrófa helyszínére, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központba látogatott.
Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ égisze alatt még az ünnepek idején is zajlanak munkálatok, bár nyilvánvalóan nem olyan léptékben és intenzitással, mint az azt megelőző és az azt követő napokban, hetekben. Egyáltalán nincs – és nehezen is képzelhető el – bármilyen szünet a monitoring tevékenységben, például a Torna-patak, a Marcal, valamint az ivóvíz minőségének folyamatos kontrolljában, a porkontcentráció ellenőrzésében stb. A VFCS folyamatosan méri a kolontári hídnál a Torna-patak pH-értékét, megfigyelés alatt tartja a X-es tározó sérült északi gátjának repedéseit. A gát mozgását egyébként egy SolData elnevezésű optikai-elektronikus rendszer is állandó figyelemmel kíséri. De még e monitoring tevékenységen túl is zajlanak helyreállítással, újjáépítéssel kapcsolatos munkálatok. Az ünnepek ellenére az ÚKKK tizenegy munkatárssal, a VFCS nyolc fővel, a társszervek, együttműködők több mint ötven emberrel – összesen több mint hetvenen – dolgoznak a katasztrófa színhelyén.

Dr. Bakondi György tű. altábornagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét, kormánybiztostVeszprém megyei útjára elkísérte Dr. Hoffmann Imre tű. vezérőrnagy, főigazgató-helyettes, Dr. Tollár Tibor gazdasági főigazgató-helyettes, Dobson Tibor tű. ezredes, hivatalvezető. Már a helyszínen, Devecserben csatlakozott hozzájuk Ékes József országgyűlési képviselő, Toldi Tamás Devecser, Tili Károly Kolontár, Marton László Somlóvásárhely polgármestere. Az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központban Benkovics Zoltán pv. dandártábornok, az ÚKKK parancsnoka tett rövid jelentést a kármentesítés, újjáépítés aktuális helyzetéről. Dr. Bakondi György altábornagy elismeréssel szólt azokról az erőfeszítésekről, amelyeket a katasztrófavédelem, az ÚKKK, az érintett önkormányzatok, az együttműködő társszervezetek tettek a súlyos vörösiszap-katasztrófa következményeinek felszámolása érdekében. Mindezek együttes eredményeként a kárt szenvedett települések az elkövetkező időszakban magasabb szinten térhetnek vissza a katasztrófát megelőző békés hétköznapokhoz. A most induló évben tovább kell folytatni ezt a nagy munkát, ugyanolyan szervezetten, koordináltan, mint 2010-ben. A tábornok megköszönte a jelenlévők és minden érintett áldozatos munkáját, hozzájárulását a katasztrófát követő veszélyhelyzet-kezeléshez, mentesítéshez, az újjáépítéshez, és kívánt sikerekben gazdag újesztendőt, jó egészséget és boldogságot mindenkinek.

Ékes József országgyűlési képviselő és Toldi Tamás Devecser polgármestere méltatta a katasztrófavédelem, az együttműködő szervezetek összehangolt tevékenységét, és megköszönte az eddig végzett munkát
forrás BM OKF

Leave a Reply 280 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: