< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Zdenek Scasny a Debrecen új vezetőedzője

| Mobile | RSS

Zdenek Scasny a Debrecen új vezetőedzője

2011. január 2. | hozzászólás | Sport

A cseh Zdenek Scasny irányítja a jövőben a bajnok Debrecen labdarúgócsapatát.

Az edzőválasztásról – még a döntés előtt – Virányi Zsolt kérdezte Szilágyi Sándort, a DVSC cégvezetőjét

A felek csütörtökön mindenben megállapodtak, s kétéves szerződést kötöttek. A klub közleménye szerint „az igazgatóság január 3-án tárgyalta volna a vezetőedző személyével kapcsolatos napirendi pontot, de az események úgy alakultak, hogy ezt a döntést csütörtökön hozta meg a grémium”.

„Bízunk benne, hogy jó döntést hoztunk, és Zdenek Scasny ugyanolyan sikeres munkát végez majd, mint a DVSC-TEVA előző négy vezetőedzője, Szentes Lázár, Supka Attila, Miroslav Beránek és Herczeg András- idézi a kommüniké Szima Gábor klubelnököt. – A szakember két napot töltött Debrecenben, megismerte a körülményeket és nagy kihívásnak tekinti az itteni munkáját” – mondta, hozzátéve, hogy a bajnoki cím megszerzése tavasszal már a Videoton szereplésén is múlik, de céljaik változatlanok és azokat nem adják fel.

A játékosként négyszeres csehszlovák válogatott tréner edzői pályafutása a ciprusi Anagenniszi Deriniánál indult, majd Csehországban irányította a FK Chmel Blsany, az FK Usti nad Labem együttesét és a Sparta Prahát is. Utóbbi csapattal kétszer megnyerte a cseh bajnokságot, ezt követően három szezont töltött a Viktoria Zizkovnál, amellyel 2001-ben elhódította a Cseh Kupát. Edzői karrierjét a görög OFI Kréta gárdájánál folytatta, majd 2004-től a Panathinaikosz kispadjára ült le. A zöld-fehérekkel a Bajnokok Ligája csoportkörében elért harmadik helyezés után visszatért Csehországba, és a nehéz helyzetben lévő, kiesés ellen küzdő SIAD Most együttesét sikerült az élvonalban tartania. Következő állomáshelye az FK Mladá Boleslav volt, a csapattal bejutott az UEFA Kupa csoportkörébe. Scasny egy évvel ezelőtt ült le ismét a Viktoria Zizkov kispadjára, de a csapatot nem tudta megmenteni a kieséstől.

Zdenek Scasny segítője az 54 éves Meszlényi Tibor lesz, aki több felvidéki együttest is irányított már, legutóbbi csapata a Dunaszerdahely volt.

A korábbi szakmai vezető, Herczeg András klubmenedzser a december 20-i, éjszakába nyúló igazgatótanácsi ülésen jelezte, hogy a jövőben más jellegű feladatot szeretne végezni a piros-fehéreknél.
forrás mr1

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: