< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán új minisztériumi erőforrásokat kereshet

| Mobile | RSS

Orbán új minisztériumi erőforrásokat kereshet

A soros EU-elnökség után változhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetése.
© MTI

A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetésén. A napilap úgy tudja, ennek oka, hogy a tárca “Réthelyi Miklósnál dinamikusabb minisztert kíván meg, ha megvalósulnak a nagy szerkezeti reformok az egészségügyben, oktatásban”.

A cikk szerint valószínű, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem marad a ciklus végéig, Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral pedig a Fidesz-frakció elégedetlen, mert “nem elég operatív”, hiányolják nála a határozott intézkedéseket is.

A Népszabadság úgy tudja, Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár esetleges menesztéséről is hallani, mert Matolcsy Györgynek állítólag megromlott vele a kapcsolata. Becsey Zsolt nem kívánt nyilatkozni lapnak, annyit mondott: “maximális erőbedobással végzem a munkámat”.

Tavaly novemberben Orbán Vikor a parlamentben megvédte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetését, amikor Hiller István (MSZP) azt mondta, hogy változtatni kell, mert a tárca “túllépett egy kritikus tömegen, nem megold problémákat, hanem önmaga problémát jelent”.
forrás hír24

Leave a Reply 312 megnézve, 1 alkalommal mai nap |