< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az igazság szabaddá tesz! – A sajtószabadságért tüntetett a Jobbik

| Mobile | RSS

Az igazság szabaddá tesz! – A sajtószabadságért tüntetett a Jobbik

2011. január 6. | hozzászólás | Közélet

a Fidesz visszaél az emberek jogos elvárásával, miszerint meg kell tisztítani a médiát, a liberális fertőtől, a balliberális túlsúlytól – jelentette ki Novák Előd a Magyar Rádió előtti demonstráción.

Elképesztő rendőri készültség mellett gyülekeztek az emberek a Jobbik által meghirdetett , a sajtószabadság lábbal tiprása és a Fidesz teljhatalma elleni tüntetésen a Magyar Rádió épülete előtt. Egyesek a magyar zászló lobogtatták, mások pedig gyertyát illetve mécsest tartottak a kezükben. „Cenzúra, diktatúra”- ugyan csendes demonstrációnak volt meghirdetve, a düh mégis kicsalogatta az emberek hangját.

A köztévének az lenne a feladata- ami a nevében is szerepel- hogy a közt szolgálja, de mégis az idegenszívűek szolgálatában áll”- hangzott egy tüntető szájából a sérelem.

A demonstráció egy másik résztvevője kérdésünkre elmondta: félnek attól, hogy a média a későbbiekben elhallgatja, elferdíti az igazságot. „Miért nem mondták be például a köztévében vagy a rádióban a Jobbik tüntetését?”- tette fel a kérdést. „A köztévének az lenne a feladata- ami a nevében is szerepel- hogy a közt szolgálja, de mégis az idegenszívűek szolgálatában áll”- folytatta. Többen hozzászóltak az előbbi véleményhez: kifogásolták a cenzúrát, a sajtószabadság halálát és a tények elferdítését a médiában.

Tábla: Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését!

Pontosan hat órakor a tömeg Novák Előd, Szávay István és Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselők vezetésével elindultak a rádió bejárata elé. Az ajtó előtt a politikusok elhelyezték a 12 pontot, melyre az emberek mécseseket, gyertyákat raktak. Csendes tüntetés ide vagy oda, nem bírták ki szóltak a kereplők, a füttyök és a bekiabálások.

Novák Előd és Szávay István gyertyát gyújt

Visszaélnek az emberek jogos elvársaival

Akkor csendesedett el a tömeg, amikor Novák Előd szólni kívánt. Elmondta: azok gyűltek ma össze a rádió épülete előtt, akik a sajtószabadságot fontosnak tartják. A politikus kifogásolta, hogy a közrádió megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét, mivel esti hírműsoraiban a jobbikos megszólalások aránya a 2 százalékot sem érte el. Még az LMP is háromszor ennyi megjelenési lehetőséget kapott.

Novák megjegyezte: a Fidesz visszaél az emberek jogos elvárásával, miszerint meg kell tisztítani a médiát, a liberális fertőtől, a balliberális túlsúlytól. Kijelentette: a kormányon lévő párt bebetonozza a hatalmát a médiatörvény segítségével. A médiatörvény a Fidesz túlhatalmát szolgálja, hiszen a Médiatanácsban csak a párt tagjai kaptak helyet. Végül hozzátette a Jobbik szeretné a törvény hatályon kívül helyezését. „ A Fidesz célja, hogy igaz szó ne hangozhasson el. Ne féljetek! Az igazság velünk van! Az igazság szabaddá tesz”- zárta mondandóját.

forrás barikad.hu

Leave a Reply 334 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: