< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Hoffmann Rózsa a leváltásáról: “Derűsen fogadtam a hírt”

| Mobile | RSS

Hoffmann Rózsa a leváltásáról: “Derűsen fogadtam a hírt”

2011. január 6. | hozzászólás | Kultúra

Lapértesülés szerint Orbán a kormány változtatására készül. Hoffmann Rózsa nem tart attól, hogy leváltják
Nincs valóságalapja a leváltásáról szóló híreknek – ezt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár válaszolta az ATV Híradójának. „Derűsen fogadtam a hírt, és nem rendített meg a nyugalmamban, nem először olvasom már a sajtóban és valószínűleg nem is utoljára” – tette hozzá az államtitkár.

Hoffmann Rózsa erről akkor beszélt, amikor bemutatta az oktatási hivatal új elnökét. A régi vezető, Kerpen Gábor megbízatása december végén, három hónappal munkába állása után lejárt. A Magyar Nemzet úgy tudja, többen szakmailag alkalmatlannak vélték.

Utódját, Princzinger Pétert sokan Pokorni Zoltánhoz közelállónak tartják, a lap szerint Hoffmann Rózsa nem elsősorban őt akarta az oktatási hivatal élére. A felvetésre Princzinger azt mondta, hogy: „Lehet, hogy én Pokorni Zoltán embere vagyok, de akkor Pálinkás Józsefé is, meg Magyar Bálinté is, merthogy mindegyik minisztersége alatt dolgoztam, és szakmai munkát végeztem. Azt remélem, hogy többek között ezért esett rám a választás”.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Népszabadság szerint a minisztérium másik államtitkárával, Szócska Miklóssal a Fidesz-frakció elégedetlen, határozottabb intézkedéseket várnak tőle. A nemzeti erőforrás tárcát irányító Réthelyi Miklós orvosprofesszor helyett pedig már nyáron új minisztert kereshet Orbán Viktor, írja a lap.
forrás 168 ÓRA ONLINE

Leave a Reply 372 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: