< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kielégítő a kiszabadított magyar ENSZ-alkalmazott egészségi állapota

| Mobile | RSS

Kielégítő a kiszabadított magyar ENSZ-alkalmazott egészségi állapota

A körülményekhez képest jó egészségi állapotban van a Szudánban kiszabadított Papp István ENSZ-alkalmazott – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója Budapesten. Hajdu János a tavaly októberben elrabolt ENSZ-alkalmazott kiszabadításának körülményeire vonatkozó kérdésre csupán annyit árult el, hogy az akció során nem történt személyi sérülés. Mint mondta, elsőként a külföldi társszervek jelezték Papp István kiszabadulását, amelyet az ENSZ dárfúri kapcsolattartója is megerősített. Hozzátette: Papp István orvosi vizsgálata jelenleg is tart Dárfúrban, a Terrorelhárítási Központ munkatársai pedig ennek eredményei alapján szervezik meg mielőbbi hazahozatalát.

A központ vezetője köszönetet mondott a titkosszolgálati úton zajló akcióban segédkező bel- és külföldi egységeknek, amelyeket név szerint nem kívánt felsorolni.A sajtótájékoztatón résztvevő Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta, Papp István esete is mutatja, hogy szükség van a kormány által létrehozott Terrorelhárítási Központra.A szóvivő megjegyezte továbbá, hogy eddig az akció sikere érdekében nem közöltek részleteket az ügyről, ám a következő napokban további tájékoztatást adnak a szabadításról. A Külügyminisztérium délután közölte: Ali Ahmed Karti szudáni külügyminiszter szerdán telefonon tájékoztatta Martonyi János külügyminisztert arról, hogy kiszabadították fogságából Papp Istvánt.
forrás hír3

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |