< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Magyarországon állítólag nincs dioxinos tojás

| Mobile | RSS

Magyarországon állítólag nincs dioxinos tojás

Európában viszont egyre nagyobb a botrány.

Nem szállítottak Magyarországra dioxinnal szennyezett német takarmányokat és élelmiszereket – adta hírül az agromonitor hu a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatalra (Mébih) hivatozva. A Mébih jelenlegi információi szerint a német hatóságok eddig két szennyezett élelmiszerszállítmányról tudják, hogy kikerült Németországról külföldre.

Hollandiába két esetben szállítottak B-osztályú, szennyezett takarmánnyal etetett állományból származó tojást. Az ellenőrző hatóság az állattenyésztéssel foglalkozó német vállalakozásokra korlátozásokat vezetett be, melyeket addig nem old fel, amíg a vizsgálatra vett termékek kifogásolhatók.

Időközben kiderült, hogy nemcsak csirkékben és tojásban találtak dioxint, sertések is fertőződtek vele. Dioxinszennyezés veszélye miatt – a korábban jelzett ezerrel szemben – csaknem ötezer gazdaságot zárnak be Németországban, az érintett üzemek túlnyomó része Alsó-Szászországban található – jelentette be a német mezőgazdasági minisztérium.

A Reuters ugyanakkor ráadásul közben arról számolt be, hogy a német állításokkal ellentétben, az érintett farmokról nemcsak Hollandiáőba, hanem Nagy-Britanniába is exportáltak tojást. A hírügynökség az Európai Unió ez ügyben vizsgálódó szakértőjére hivatkozva adott hírt a dioxin-tartalommal bíró termékek exportjáról.
forrás hír24

Leave a Reply 251 megnézve, 2 alkalommal mai nap |