< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán: ha igazolódnak az aggályok a médiatörvény kapcsán, orvosoljuk azokat

| Mobile | RSS

Orbán: ha igazolódnak az aggályok a médiatörvény kapcsán, orvosoljuk azokat

Ha úgy látjuk, hogy a médiatörvény gyakorlati magvalósulása során bármilyen politikai aggály igazolódik, készek vagyunk azokat orvosolni – jelentette ki Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével közös pénteki tájékoztatóján, Budapesten. A miniszterelnök közölte: a médiatörvény európai minőségét illetően úgy gondolják, a bizottság a megfelelő jogi vizsgálatok elvégzése után “mindannyiunkat megnyugtató jogi szakvéleményt” ad arról, hogy a vita alatt álló jogszabály az EU-s elvekkel, bevett jogszabályi megoldásokkal összhangban van-e, vagy sem.

“Biztos vagyok benne, hogy Magyarország számára diszkriminációmentes jogi véleményt fognak elkészíteni” – mondta, hozzátéve, mindent megtesznek, hogy a médiatörvény körüli vita ne nehezítse a magyar EU-elnökséget.

Nem hoztunk létre semmilyen túlkoncentrált hatalmat – jelentette ki a magyar médiahatósággal kapcsolatban Orbán Viktor. A magyar médiahatóság jogosítványai semmivel sem haladják meg más EU-s tagállamok médiahatóságainak jogosítványait – mondta a miniszterelnök.

Ha az EU jogi értékelése azt mondja, a magyar médiahatóság jogköre koncentráltabb, mint az EU többi tagállamában, “akkor természetesen azt mi meg fogjuk fontolni, és változásokat eszközölünk. De biztos, hogy ilyet nem fognak mondani, mert tényszerűen nem ez a helyzet” – hangsúlyozta Orbán.

forrás MTI

Leave a Reply 328 megnézve, 1 alkalommal mai nap |