< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vatikáni dolgozók gyermekeit keresztelte meg a pápa

| Mobile | RSS

Vatikáni dolgozók gyermekeit keresztelte meg a pápa

2011. január 9. | hozzászólás | Közélet

Gyermekeket keresztelt ma délelőtt XVI. Benedek pápa a Sixtus-kápolnában. Eközben a kopt közösség demonstrált az egyiptomi merénylet miatt.

Gyermeksírás hallatszott ma délelőtt a Sixtus kápolnában: Michelangelo freskói alatt XVI. Benedek huszonegy kisgyereket keresztelt meg – 14 kisfiút és 7 kislányt, a Vatikánban dolgozó olaszok gyermekeit.

Ahogyan a pápa mondta, a Vízkereszt ünnepe utáni vasárnap Jézus megkeresztelése elevenedett fel a Sixtus-kápolnában: Keresztelő Szent János a Jordán-folyóban keresztelte meg Jézust, ugyanebben a szentségben részesíti a hagyomány szerint az egyházfő a vatikáni kápolnában minden évben a gyermekeket. XVI. Benedek homíliájában hangsúlyozta, hogy a kulturális viszonyítási pontok nélkül maradt társadalom megnehezíti a gyereknevelést, a családoknak az egyház nyújtson segítséget.

A római Szent Péter téren és a milánói dóm előtt is ma az Itáliában élő közel 30 ezres kopt közösség rendezett megmozdulást, az egyiptomi Alexandriában, szilveszter éjszakáján 21 áldozatot követelt terrorista merénylet miatt. A megmozduláshoz az olasz politika is csatlakozott, az Itáliában élő muzulmánok is szerettek volna részt venni, de ezt a koptok elutasították.
forrás mr1

Leave a Reply 353 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: