< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Cannabis a hátra ragasztva és az útipoggyászban

| Mobile | RSS

Cannabis a hátra ragasztva és az útipoggyászban

2011. január 10. | hozzászólás | Nav

KÖZLEMÉNY

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei közúti ellenőrzést végeztek az ártándi határátkelőhely területén, amelynek során egy román állampolgárok szállító német rendszámú kisbuszt ellenőriztek.

A pénzügyőrök a buszon szállított csomagokat átvizsgálták és a gépkocsivezető valamint két utasa csomagjában összesen 30 doboz adózatlan cigarettát találtak, amelyet le is foglaltak. Mivel a gépkocsivezető ezt követően is feltűnően idegesen viselkedett, ezért a pénzügyőrök átvizsgálták a ruházatát. Ennek során a férfi belső zsebében egy, hátára ragasztva két barna ragasztószalaggal áttekert csomagot találtak. A csomagokból bruttó 610,5 gramm cannabis származék került elő.

A pénzügyőrök az 1,2 millió forint értékű a kábítószert lefoglalták, a román férfi ellen pedig visszaélés kábítószerrel bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek. Az adójegye nélküli cigaretta szállítása miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki igazgatási eljárást folytat le, amelynek keretében a jövedéki bírság gyorsított eljárásban kerül kiszabásra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei a déli országrészben ugyancsak marihuánát foglaltak le.

A pénzügyőrök tegnap az M5 autópálya hetényegyházi pihenőjében is ellenőriztek. Ennek során megállítottak egy osztrák honosságú Mercedes típusú személygépjárművet, amely Szerbia irányából Budapest felé közlekedett.

A jármű szerb állampolgárságú utasainak vizsgálata során az egyik kézipoggyászból előkerült 235 gramm marihuána, melyet a táska tulajdonosa magáénak vallott.

A pénzügyőrök a közel fél millió forint értékű kábítószert lefoglalták, a szerb férfi ellen, őrizetbe vétele mellett, visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt a rendőrség folytat eljárást.

Suller Attila őrnagy

vám- és jövedéki szóvivő

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 294 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: