< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fagyállóval mérgezik az ebeket, kifosztják a házakat

| Mobile | RSS

Fagyállóval mérgezik az ebeket, kifosztják a házakat

2011. január 10. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Állatkínzó betörők garázdálkodnak a XXII. kerületben. Az elkövetők fagyállóval mérgezik meg a kutyákat, majd pár nap múlva miután az eb elpusztul, kifosztják a házakat. A rendőrség egy gyanúsítottat már elfogott, de a hajléktalan férfi szabadlábon védekezhet.

Budafok-Budatétény egyik utcájában fagyállóval kevert táppal mérgezték meg a kutyát. „Látták, hogy rézből van a csatorna el akarták lopni, el is lopták” – mondta az egyik szomszéd.

December közepe óta Budapest XXII. kerületében tizenegy hasonló eset történt, a gazdák félnek egyedül hagyni az udvaron a kutyákat.

A veszélyre a helyi állatkórházban is figyelmeztetik a tulajdonosokat. A fagyálló súlyos veseelégtelenséget okoz, az állatoknak akkor van esélyük a túlélésre, ha gazdájuk azonnal orvoshoz viszi őket.

A kerületi rendőrkapitányság állatkínzás és lopás gyanújával nyomoz. Az egyik feltételezett elkövető már megvan, a férfi szabadlábon védekezhet.

– Az első esetet követő egy órán belül információgyűjtés során a XXII. kerületi rendőrök elfogtak, majd előállítottak egy hajléktalan férfit, aki ez idáig ismeretlen társaival, megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A XXII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja az esetek közötti összefüggéseket is – mondta a hírTV-nek a BRFK sajtóügyeletese.

A Rex Kutyaotthon Alapítvány menhelyére gyakran visznek be megcsonkított, magára hagyott állatokat, az otthon vezetője hasonló esettel még nem találkozott.

– A nemzeti alaptantervbe bele kellene venni az állatvédelem fogalmát és legalább hetente egy-egy alkalommal elbeszélgetni erről a gyerekekkel – mondta az állatotthon ügyvezető igazgatója, Koleszár István.

Magyarországon 1998 óta tiltja törvény az állatkínzást, amely 2004 májusától bűncselekménynek minősül. Az elkövetőt két év szabadságvesztéssel büntetendő. (rá)

forrás hírTV

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |