< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hillary Clinton szerint a kelet-jeruzsálemi szállóbontás aláássa a békét

| Mobile | RSS

Hillary Clinton szerint a kelet-jeruzsálemi szállóbontás aláássa a békét

2011. január 10. | hozzászólás | Közélet

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szerint aláássa a közel-keleti béke megteremtésére irányuló erőfeszítéseket az, hogy az izraeli hatóságok elkezdték lebontani a kelet-jeruzsálemi Shepherd szállodát, s a helyén egy húszlakásos társasházat akarnak építeni zsidó telepesek számára. Washingtont nagyon aggasztja a szálloda lebontása – fogalmazott közleményében az Abu-Dzabiban tartózkodó amerikai külügyminiszter. Hillary Clinton szerint “ez a nyugtalanító fejlemény” aláássa a palesztin állam létrehozására irányuló erőfeszítéseket, és ellentmond a Jeruzsálem jogállásáról szóló “ésszerű és elengedhetetlen” palesztin-izraeli megállapodás logikájának.

Az izraeli hatóságok vasárnap kezdték el Kelet-Jeruzsálemben a volt Shepherd szálló épületének lebontását, hogy a helyén egy húszlakásos társasházat építsenek zsidó telepesek számára. Nabil Abu Rudeina, a palesztin elnök szóvivője leszögezte: Izrael ezzel romba döntötte annak esélyét, hogy a palesztinok visszatérjenek a béketárgyalásokhoz. Nyomatékosan elítélte az izraeli akciót Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is, s hangsúlyozta, hogy a kelet-jeruzsálemi ódon szálloda a palesztinok számára jelképpel bír.

forrás MTI

Leave a Reply 287 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: