< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Gyurcsány: eddig kutya füle volt ahhoz, ami most jöhet a Fideszre

| Mobile | RSS

Gyurcsány: eddig kutya füle volt ahhoz, ami most jöhet a Fideszre

Gyurcsány Ferenc szerint senki nem adott felhatalmazást a kormánynak új Alkotmány írására, már csak azért sem, mert senki nem is kért ilyen felhatalmazást.

A fideszes oldalon szerinte oly sokszor hangoztatott érv – miszerint „kis győzelem kis változást, nagy győzelem nagy változást fog hozni” – a volt miniszterelnök szerint „szimpla szemfényvesztés”.

Minderről blogjában beszél Gyurcsány Ferenc, aki szerint „bárhogyan ügyeskedik a miniszterelnök, ez az Alkotmány nem a népé, hanem a Fideszé lesz. És miután valamennyi ellenzéki párt – a Jobbik is – kivonult az alkotmányelőkészítési folyamatból, nem marad más hátra, mint távol maradni az úgynevezett Alkotmányozó Nemzetgyűléstől. Ha bojkottáljuk az előkészítést, akkor bojkottálnunk kell a plenáris tárgyalást is”.

Gyurcsány azt javasolja valamennyi ellenzéki pártnak, hogy hirdessen bojkottot az alkotmányozási folyamat egészére, és ne vegyen egyáltalán részt az Országgyűlés munkájában azon idő alatt, amikor a Parlament az Alkotmányt tárgyalja.

„Mutassuk meg a magyar választóknak, a világnak és Európának, hogy olyan vezetése van ma Magyarországnak, amely pár hónapos szűk körű előkészítés után egyetlen párt támogatásával mer és akar alkotmányozni! Mondjuk el mindenhol, hogy az önmaga hatalmába belerészegült hatalom saját Alkotmányát nem meri népszavazásra bocsátani! Terjesszük azokat az ismert felméréseket, amelyek világossá teszik, hogy a választók többsége nem lát okot az alkotmányozásra, hogy nem áll ebben a kérdésben a Fidesz mögött, hogy szeretne népszavazást, de a Fidesz tudomást sem vesz róla!” – írja a volt miniszterelnök, aki szerint „a világméretű médiavihar kutya füle volt ahhoz képest, amivel a Fidesz szembenézhet, ha ezt meg meri tenni”.

Gyurcsány hozzáteszi: „nem kívánom ezt. Nem a Fidesz miatt, ők megérdemelnék, hanem az ország miatt. Az meg Orbán dolga, hogy ezek után hogyan maradhatna az Unió elnöke. Meg az is, hogy hagyják-e neki…”.

atv.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |