< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: UD Zrt.-ügy: nyomozást rendelt el az ügyészség

| Mobile | RSS

UD Zrt.-ügy: nyomozást rendelt el az ügyészség

2011. január 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nyomozást rendelt el az ügyészség az UD Zrt.-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételek ügyében – tudta meg hétfőn az MTI. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére csak annyit közölt: a Budapesti II. és III. kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az interneten a múlt héten nyilvánosságra került hangfelvételek miatt. A nyomozás lefolytatásával az ügyészség a III. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg.

Az MTI úgy tudja, hogy a nyomozást az ügyészség feljelentés alapján rendelte el. Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője pénteken közölte az MTI-vel, hogy feljelentést tesz a cég az internetre felkerült felvételek miatt. Hétfőn ugyanakkor azt közölte az MTI-vel, hogy a feljelentést még nem tették meg, és mivel a nyomozást elrendelte az ügyészség, újabb feljelentést nem tesznek.

Az ügyvéd még pénteken elmondta, hogy a YouTube elnevezésű videomegosztó oldalain szerdán megjelent felvételeket másnap eltávolították, ügyfelei tájékoztatása szerint azonban pénteken ismét felkerültek oda az UD Zrt.-vel kapcsolatos hanganyagok, magánbeszélgetések.

Futó Barnabás korábban elmondta, hogy több helyről is kiszivároghattak a felvételek, hiszen azokból egyes részleteket 2008 őszén már nyilvánosságra hozott Dávid Ibolya, az MDF akkori elnöke, illetve Szilvásy György szocialista politikus titkosszolgálatokat felügyelő miniszterként. A két politikus ellen emiatt már vádat is emelt az ügyészség.

Az ügyvéd, szintén pénteken, emlékeztetett arra, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója, Laborc Sándor 2008 őszén csatolta feljelentéséhez a napokban az internetre felkerült hangfelvételeket, amelyeket azután – nyomozás keretében – megvizsgált a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Központi Nyomozó Főügyészség is, ám 2009 nyarán bűncselekmény hiányában megszüntették a büntetőeljárást.

Futó Barnabás elmondta: ügyfelei meghallgatták az internetre felkerült hangfelvételeket, és valószínűsítik, hogy azok manipuláltak, vágottak. A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt arról, hogy vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután újabb, a titkosszolgálatok által rögzített hanganyagokat tettek fel a YouTube videomegosztó portálra. A lap, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, azt írta: nem zárható ki, hogy a szervezettől távozott személyek más üggyel összefüggésben is nyilvánosságra hozhatnak hangfelvételeket.
forrás atv.hu

Leave a Reply 308 megnézve, 1 alkalommal mai nap |