< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: “Megkegyelmezett” a Médiatanács a Tilos rádiónak

| Mobile | RSS

“Megkegyelmezett” a Médiatanács a Tilos rádiónak

2011. január 13. | hozzászólás | Kultúra

Nem sértett törvényt a Tilos Rádió az elhíresült Ice-T-szám lejátszásával, ezért a Médiatanács megszüntette a rádió ellen indult eljárást. A bejelentés a Médiatanács új blogján olvasható.

A bejegyzésben a határozatot nem indokolják.A blogbejegyzésben felidézik, hogy szeptemberben egy magánszemély panaszára indult az eljárás, novemberben a Médiatanács a Monitoring Szolgálat szakértőit bízta meg a vizsgálattal, azaz a tartalmi-szakmai elemzéssel. A szolgálat álláspontja szerint a zeneszám trágár és obszcén tartalma miatt sérülhettek a kiskorúak érdekei. Ezekről a megállapításokról tájékoztatták a Tilos Rádiót, ezután ismerte meg a közvélemény is az ügyet.

A blogbejegyzés szerint “a Médiatanács továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy minden zenei stílusnak, hazai és külföldi előadónak helye lehet a magyar rádiókban. Ugyanakkor a kiskorúak érdekeinek védelme továbbra is a hatóság munkájának egyik fontos eleme marad, amely alapvetően európai uniós jogalkotási kötelezettségből fakad, és kifejezésre juttatja a társadalom és a jogrendszer egészséges önvédelmi reflexeit is. Természetesen nem lehet cél a rejtett, közvetett cenzúra, illetve az érintett dalok művészi értékének csorbítása, az egymással ütköző érdekek közti megfelelő egyensúly megtalálása azonban örömteli fejlemény volna.”

Az, hogy végül miért döntött úgy a tanács, hogy a Tilos nem sértett törvényt, a blogbejegyzésből nem tudható meg.

forrás atv.hu

Leave a Reply 262 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: