< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Belügyminisztérium Sajtóosztály

| Mobile | RSS

Belügyminisztérium Sajtóosztály

2011. január 14. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

A Népszava című országos terjesztésű napilap 2011. január 14-i lapszámának „Meneszthetik az új budapesti főkapitányt” című közlésével kapcsolatban a Belügyminisztérium az alábbiakat tartja fontosnak közölni:
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány elégedett dr. Tóth Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya szakmai munkájával. Értelmezhetetlen a Népszava azon állítása, amely szerint dr. Tóth Tamás szoros felügyelet alatt dolgozna. A tárca és az Országos Rendőr-főkapitányság nem osztja a Népszava azon véleményét, mely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságon kritikus helyzet alakult volna ki.
A Belügyminisztérium emlékeztet: dr. Tóth Tamást az országos rendőr-főkapitány javaslatára dr. Pintér Sándor nevezte ki Budapest rendőrfőkapitányának, és a belügyminiszter továbbra is ragaszkodik kinevezési jogköre gyakorlásához, személyzeti döntéseiben kizárólag szakmai megfontolásokat érvényesít. Ugyancsak emlékeztet a Belügyminisztérium arra, hogy dr. Tóth Tamást dr. Pintér Sándor előterjesztésére, az országos rendőrfőkapitány javaslatára nevezte ki dandártábornokká a köztársasági elnök úr 2010. november 1-jei hatállyal.

2011. január 14.
Belügyminisztérium Sajtóosztály

Leave a Reply 361 megnézve, 1 alkalommal mai nap |