< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán új jövőt vizionált

| Mobile | RSS

Orbán új jövőt vizionált

2011. január 14. | 1 Hozzászólás | Közélet

Újjászervezi Magyarországot Orbán Viktor, aki szerint a kormányoldal kétharmados többsége ma a legkomolyabb versenyelőnye Magyarországnak. A miniszterelnök az Új Széchenyi Terv bemutatóján üzent a multiknak is: “Magyarország olyan ország, ahol adót kell fizetni, aki nem fizet, attól be fogjuk szedni”.


A Széchenyi Terv tizedik évfordulójára időzítette a kormány az ország talpra állását segítő Új Széchenyi Tervet. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a program bemutatóján arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt időszakban bravúrt hajtott végre, és az ország most gazdaságtörténeti fordulat előtt áll.

Orbán Viktor jobb keze a gazdasági elit előtt tartott prezentációján azt mondta, hogy 2014-ig 300 ezer új munkahely létesülhet, a gazdasági növekedés pedig a 4-6 százalékos sávba kerülhet.

Matolcsy György prezentál
Megújul a fejlesztéspolitika, amely mögött nemcsak uniós, hanem hazai és nemzetközi fejlesztési források is lesznek – ezt már Fellegi Tamás mondta. A nemzeti fejlesztési miniszter szerint a jövőben gyorsabb és egyszerűbb lesz a forráskihelyezés. Fellegi Tamás elmondta: a szabadon felhasználható uniós fejlesztési forrás 2013-ig 2000 milliárd forint lesz.

Nem megszorítás, hanem újjászervezés

A kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll. A kormányfő azt reméli, hogy ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, így 3 százalék alatt lehet tartani a költségvetési hiányt, és csökkenteni lehet az államadósságot.

A miniszterelnök szerint mindenkinek el kell fogadnia azt a tételt, hogy nem lehet elbújni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy az állam majd másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni.
Orbán Viktor a korábbi intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta, hogy nagy viták mellett a kormánynak sikerült megmentenie a nyugdíjrendszert az összeomlástól, de a miniszterelnök azt is világossá tette mindenki számára, hogy Magyarország olyan ország, ahol adót kell fizetni, aki pedig nem fizet, attól beszedik.

Új Széchenyi Terv

A kormány 2010. július 28-án bocsátotta vitára az Új Széchenyi Tervet, és indított konzultációs sorozatot a vitairatról.
Az Széchenyi Terv hét kiemelt területet: gyógyító Magyarország – egészségipar, megújuló Magyarország – zöld gazdaságfejlesztés, otthonteremtés – lakásprogram, vállalkozásfejlesztés – üzleti környezet fejlesztés, tudomány – innováció – növekedés, foglalkoztatás, közlekedés – tranzitgazdaság jelölt ki.
Magyarország legnagyobb versenyelőnye a kétharmados többség – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint most olyan gazdaságpolitikai tervet indítunk, ami ha jól sikerül, akkor példamutatóvá válhatunk az EU-ban.

A kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a “legkomolyabb versenyelőnye” ma Magyarországnak – mondta a miniszterelnök, aki szerint az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép – kétharmados parlamenti többségben kifejeződött – akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára.

Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni – fogalmazott Orbán Viktor.
forrás fn.hu

Leave a Reply 281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: