< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Médiatörvény: újabb Schiff András-interjú

| Mobile | RSS

Médiatörvény: újabb Schiff András-interjú

2011. január 16. | hozzászólás | Közélet

Csak bátorság! címmel közölt interjút vasárnap Schiff Andrással a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

A konzervatív német hetilapnak nyilatkozó zongoraművész sajnálattal állapítja meg, hogy a médiatörvény kapcsán „nagyon kevés bátor hang hallatszik ma Magyarországon, ott erős apátia uralkodik. A másik oldal, a szélsőjobb viszont nagyon hangos és agresszív, elsősorban a névtelen internetes blogokon keresztül.”

Az újságíró felidézte Schiffnek a The Washington Postban közzétett olvasói levelét, amely a zongorista szerint reagálás volt az amerikai újságban korábban megjelent, Magyarország
„putyinizálódását” szóvá tevő cikkre. „Ezt követően sok magyar engem gyalázó leveleket írt a szerkesztőségnek, s amikor ezeket a lap nem közölte le, nyomban téma lett a nemzetközi zsidó összeesküvés” – mutatott rá Schiff.

A német hetilap munkatársa felidézte Bayer Zsolt januári cikkét, amelyben a Magyar Hírlap publicistája egyebek között azt írta, hogy 1919-ben nem gyilkoltak meg elég baloldalit, és Schiffet név szerint is említette más zsidókkal együtt (Cohen, Cohn-Bendit, Schiff). Erre reagálva a zongoraművész kijelentette: „Abszolút nemkívánatos személy lettem Magyarországon. Nem hiszem, hogy valaha is újra fel fogok lépni Magyarországon, vagy akárcsak beutazom az országba. Elvégre nem vagyok hős.”
forrás mr1

Leave a Reply 241 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: