< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Mesterházy: más szemléletű médiatörvény kell

| Mobile | RSS

Mesterházy: más szemléletű médiatörvény kell

2011. január 18. | hozzászólás | Közélet

A pontosan meghatározott fogalmak hiányában a médiatörvény segítheti az öncenzúra kialakulását – mondta az MSZP elnöke a 180 percben. A reggeli műsorban Mesterházy Attila beszélt a az új Széchenyi-terv szocialista megítéléséről is.

Más szemléletre van szükség, mint amit az új médiatörvény képvisel – mondta az MSZP elnöke az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Mesterházy Attila azt nevezte a legnagyobb hibának, hogy a pontosan meghatározott fogalmak hiányában a jogszabály segítheti az öncenzúra kialakulását. A szocialista pártelnök nem számít arra, hogy az Európai Unió testületei markáns véleményt alkotnának a kérdésben, hiszen a terület szabályozása a tagállamok egyéni hatáskörébe tartozik.

Rendkívüli ülést tart hétfő este Strasbourgban a magyar médiatörvény ügyében az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal, valamint igazságügyi és belügyi kérdésekkel foglalkozó bizottsága (LIBE), a kulturális bizottság közreműködésével. Az MSZP és az LMP a magyar parlament rendkívüli ülését a médiatörvény ügyében szintén hétfőre akarta összehívni. Utóbbira azonban nem kerül sor. Mesterházy Attila szerint ennek oka, hogy sem a Jobbik, sem a Fidesz, sem a KDNP nem támogatta az ülés összehívását.

A szocialista politikus elmondta, az LMP-vel együtt szorgalmazott ülés célja az lett volna, hogy visszavonják a médiatörvényt, és elkezdődjön egy olyan munka, ami egy valóban európai szintű médiatörvény megalkotását teszi lehetővé „Akár az uniós elnökségünk végére, akár az év második felére úgy, hogy ebbe a munkába bevonjuk az érdekelteket, az érdekképviseleteket, hogy nélkülük ne születhessen döntés ilyen fontos kérdésben, azaz a médiaszakma, az újságírók nélkül” – mondta a 180 percben az ellenzéki politikus.

A reggeli műsorban Mesterházy Attila beszélt a az új Széchenyi-terv szocialista megítéléséről is. Az MSZP elnöke szerint a kormányzat által pénteken bemutatott tervben semmi olyan nincsen, amit a Fidesz előzetesen meghirdetett. Alapjában azt viszik tovább többé-kevésbé, amit az MSZP-kormány az elmúlt időszakban letett az asztalra – mondta Mesterházy Attila. „Ez egyébként lehetne jó hír is, ha nem egy rossz minőségben történne a továbbvitel, illetőleg, ha nem az előzte volna meg ezt a munkát, hogy nyolc hónapja le vannak állítva a kifizetések, a szerződéskötések, és sok érintett úgy érezheti, hogy bizony késedelem van az ő projektjében” – tette hozzá az MSZP elnöke.
forrás mr1

Leave a Reply 488 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: