< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Újabb feljelentés érkezhet a filozófusok ellen

| Mobile | RSS

Újabb feljelentés érkezhet a filozófusok ellen

2011. január 18. | hozzászólás | Közélet

Elképzelhető, hogy az elszámoltatási kormánybiztos újabb feljelentést tesz a filozófus pályázatok miatt. Budai Gyula vizsgálatot indított a több száz millió forinttal támogatott pályaművek ügyében.

2004 óta mintegy 500 millió forint értékben nyertek pályázati pénzeket filozófiai tanulmányok. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos annak kiderítésére indított átfogó vizsgálatot, hogy ezek a pályaművek szükségszerűek voltak-e. A Krónikának arról számolt be, már a birtokában vannak az üggyel kapcsolatos szerződések és számlák, amelyek között – mint fogalmazott – nagyon érdekes dolgokat találtak.

„Például 800 ezer forintos szállodai számla, több mint 200 ezer forintos párizsi út, vonatjeggyel, szállással szerepel a költségek között. Ennek utána kell menni, hogy indokolt volt-e ekkora összegű kifizetés, hogy mire történtek ezek a kifizetések. Sok tételből áll ez a számla, ezeket nézzük át folyamatosan.”

A vizsgálatot a hét végére fejezik be, ennek alapján elképzelhető, hogy újabb feljelentést tesznek. A kormánybiztos még január elején tett feljelentést a Magyar Tudományos Akadémia filozófiai kutatóintézete és a Nemzeti Kutatástechnológiai Hivatal közötti 70 millió forintos támogatási szerződéssel kapcsolatban. Az ügyben a rendőrség hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást. Ebben az ügyben egyébként Boros János, a Filozófiai Kutatóintézet jelenlegi igazgatója rendelt el vizsgálatot, még a múlt év első felében.
forrás mr1

Leave a Reply 352 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: