< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Idős emberektől raboltak (BRFK)

| Mobile | RSS

Idős emberektől raboltak (BRFK)

2011. január 23. | 1 Hozzászólás | Rendőrségi hírek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított – őrizetbe vételük mellett – egy 20 éves budapesti nő és egy 19 éves budapesti férfi ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított – őrizetbe vételük mellett – egy 20 éves budapesti nő és egy 19 éves budapesti férfi ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011. január 17-én 19 óra 50 perc körüli időben Budapesten, a XI. kerület, Kaptató sétányon egy nővel dulakodni kezdtek, majd a sértett kezéből a táskáját kitépték, és a helyszínről elmenekültek. Egy fél óra múlva már vásároltak is a táskából megszerzett egyik pontgyűjtő kártyájával. Néhány perccel a bűncselekmény elkövetése előtt a XI. kerület, Torbágy utca egyik épületének lépcsőházában, hasonló módszerrel, dulakodás közben megpróbálták kitépni egy idős nő kezéből a táskáját; itt azonban nem jártak sikerrel.

A két gyanúsított megalapozottan gyanúsítható további hasonló bűncselekmények elkövetésével. Feltehetően 2011. január 13-án 18 óra körüli időben Budapesten, a XI. kerület, Tűzkő utcában egy idős nőt a földre löktek, majd a táskáját felkapták, és azzal elmenekültek. 2011. január 16-án 18 óra 45 perc körüli időben ugyanezen a helyszínen egy lakóház lépcsőbejáratánál egy idős nőt rángatni kezdtek, és így tépték ki a kezéből a táskáját.

A két gyanúsítottat a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága őrizetbe vette, előzetes letartóztatásukat indítványozták.

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

Leave a Reply 373 megnézve, 1 alkalommal mai nap |